• 09
 • Sep

Professor Ernst, die veel onderzoek doet naar alternatieve geneeswijzen, publiceerde in 2003 een overzicht van 22 studies naar de effectiviteit van acupunctuur tegen rookverslaving. Ook de softlasertherapie werd in dit overzicht opgenomen, omdat deze methode is afgeleid van de acupunctuur.

In plaats van naalden gebruikt men een onschuldig rood laserlampje om bepaalde acupunctuurpunten te stimuleren. Dit wordt ook wel laserpunctuur genoemd. Ernst concludeert dat het allemaal niet werkt (White, Rampes & Ernst, 2003).

Bedrijf X is niet het enige bedrijf dat leugens vertelt over het succespercentage van de lasertherapie. Deze percentages kun je op de websites van de betreffende bedrijven zien, die niet vertellen hoe ze aan de cijfers zijn gekomen. Ze beweren dat minstens 90% van de cliënten nooit meer een sigaret aanraakt. In werkelijkheid rookt de meerderheid al binnen enkele weken weer en dit percentage blijft in de loop van een jaar verder stijgen!

Een behandeling duurt niet langer dan een uur en kost gemiddeld 125 euro (de eventuele nabehandeling is goedkoper). Dat is erg veel geld voor een therapie waarvan de werkzaamheid niet is aangetoond en die iedereen kan geven.

De therapeut hoeft niet te weten op welke punten het laserlicht moet worden gericht, want dat maakt niks uit. Hij hoeft zelfs NIET te beschikken over een goed softlaserapparaat, want een defect apparaat werkt net zo goed!

Men heeft blijkbaar geen bezwaar tegen bedrijven die met valse claims veel geld proberen te verdienen en rechtvaardigt dit beleid door erop te wijzen dat de softlasertherapie te vinden is in de categorie “nog niet bewezen”.

Dus, ben je ontevreden met je inkomen? Wil je een hoger uurloon dan een huisarts, zelfs hoger dan een psychiater (een medisch specialist), zonder daar een langdurige en moeilijke opleiding voor te volgen?

Koop dan een voordelig softlaserapparaat en vestig je als therapeut! Er zijn in Nederland nog 4 miljoen rokers die je hulp kunnen gebruiken. Het is eenvoudig werk: je hoeft alleen maar een met een lampje op het oor van de cliënt te schijnen…en daar heb je geen enkel diploma voor nodig.

En om klanten te werven mag je gerust beweren dat je behandeling in meer dan 90% van de gevallen succes oplevert. Je hoeft niet bang te zijn dat je wordt aangeklaagd voor oplichterij, want alternatieve therapeuten hoeven hun claims niet waar te maken. Ze worden namelijk door geen enkele instantie gecontroleerd en mogen net zo veel geld vragen als ze willen.

Stoppoen met roken - laserbehandeling helpt niet om succesvol te stoppen met roken


KLIK HIER om bovenstaand artikel in .PDF formaat te downloaden.

» U kunt een reactie achterlaten, of het bericht volgen vanaf uw eigen site.

5 Reacties

 1. melissa Zegt:

  ik heb die lazer geprobeert awel tis echte oplichterij
  dan kan je ook zo pillentjes kopen op basis van kruiden tja daar moet je rustiger van voelen ja was dat maar waar
  haha bij mij was het niet zo ik huilde ik voelde me echt uitgeput
  ik deed niets meer thuis
  dat was echt een hel voor mij
  dus heb ik mar een sigaretje opgestoken en voelde me terug gelukkig en blij haha ik wil wel stoppen met roken maar op een ander manier en wetenschapelijk bewezen dus mensen doe geen lazer behandeling je zal het merken dat het gewoon slecht is
  dat moeten ze afschaffen die behandeling
  tis echte oplichterij
  grtjes melissa

 2. tom Zegt:

  Ik heb deze behandeling een aantal jaren geleden genomen en ik was succesvol gestopt met roken voor een periode van 1 jaar. Hierna ben ik zelf opnieuw begonnen met roken omdat ik toen regelmatig het café bezocht. Nu ga ik opnieuw deze behandeling volgen omdat ik wel succesvol gestopt zou zijn geweest als ik zelf niet dankzij alcohol terug begonnen was.

 3. Conan-01 Zegt:

  Ik ben 10 jaar gestopt geweesst met roken dankzij laserbehandeling, door mijn eigen domme fout ben ik weer begonnen met roken. Alleen de prijs is in der jaren verdubbeld,. Waarom zo duur het kost in Hengelo 186 euro per behandeling.

 4. Joke Zegt:

  Ik heb me laten laseren en het helpt me wel degelijk om van de sigaret af te blijven.
  Je moet er natuurlijk wel zeker van zijn dat je ook echt wil stoppen.
  Het neemt de lichamelijke rookbehoefte weg, (ik kende mijn eigen lichaam gewoon niet meer zo zonder de ontwenningsverschijnselen, omdat ik al een paar keer op een andere manier probeerde te stoppen, kende ik die verschijnselen maar al te goed,) na het laseren heb ik ze totaal niet gehad. maar de geestelijke verslaving zul je toch zelf moeten doen.
  En, toe durven geven dat je een verslaafde bent en blijft en altijd een terugval kan krijgen, maar dat heeft dan niks met de lasertherapie te maken.
  Wel met wilskracht.

 5. Jeroen Zegt:

  @ Joke: Het probleem van een rookverslaving is niet zo zeer de lichamelijk rookbehoefte. Die ontwenning duurt maar een paar weken en is makkelijk te doen (met of zonder lasertherapie) De geestelijke verslaving is HET daadwerkelijke probleem. En zoals je zegt moet je dat nog steeds zelf doen.
  Dus heel de lasertherapie heeft totaal geen zin.

Laat een reactie achter


[x] 
Stop even...

                                

" Deze 7 richtlijnen maken van IEDERE roker binnen 3 uur een ex-roker..."