• 10
 • Jan

Beste roker,

Het is alweer een tijdje geleden en ik hoop dat het goed met je gaat. De afgelopen weken heb ik de meer dan duizend vragen, die ik van jullie allemaal toegestuurd kreeg, één voor één geanalyseerd en ik ben druk bezig met het maken van iets speciaals.

Helaas kan ik je nu niet vertellen wat het is, maar je zal er ongetwijfeld veel aan hebben. Owja, en het leukste is dat je dit allemaal gratis van me toegestuurd zal krijgen!

Welnu, in dit artikel zal ik zo uitgebreid mogelijk één van de meest gestelde vragen van rokers beantwoorden:
“Hoe komt het dat de meeste rokers na het stoppen aankomen?”

Van andere rokers, gestopte rokers en gefaalde stoppers hoor je telkens maar weer dat als je stopt met roken, je bijzonder veel zal aankomen en dat je wellicht beter verder kunt gaan roken om op die manier slank te blijven.

Misschien ben je zelf wel in het verleden aangekomen en ben je nu bang om weer aan te komen als je opnieuw een stoppoging waagt? Of misschien zeg je wel dat je pas zal stoppen met roken als je zeker wat dat je niet zal aankomen?

Laten we eerst eens roken en eten met elkaar vergelijken. Wanneer je honger hebt, dan ga je (duh!) gewoon eten en wanneer de nicotineparasiet in je lichaam vraagt om nicotine, dan steek je simpelweg een sigaretje op.

Bij allebeide krijg je een behoefte, een signaal dat aangeeft dat je een sigaret wilt of wat moet eten. Je moet dus IETS doen om die behoefte(s) te vervullen, anders verdwijnt die behoefte niet!

Als roker sla je misschien je ontbijt over of lunch je niet. Tja, je hebt altijd je sigaretje bij de hand en waarom zou je dus gaan eten? Wanneer jij je dag begint met een sigaretje i.p.v. een goed ontbijt, dan onderdruk je tijdelijk je behoefte om te gaan eten.

Ze denken dan dat ze op deze manier op hun ideale gewicht kunnen blijven, maar weet je dat dát juist een valletje is waar minstens 98% van de rokers in vallen?

En stel dat je NU VANDAAG d.m.v. cold turkey (De Wilskracht Methode*) stopt met roken…

http://stopnumetroken.com/images/red_box.gif Wat ga je dan doen als je de behoefte krijgt om te roken?

http://stopnumetroken.com/images/red_box.gif Wat ga je doen als het je echt niet lukt om weerstand tegen een sigaretje te bieden?

* Bij Cold Turkey ofwel De Wilskracht Methode stop je direct met roken zonder ook maar ergens aan te denken; van de ene naar de andere dag.

Het probleem is dat deze manier van stoppen NIET werkt, omdat je stopt met roken met het gevoel dat de sigaretten eigenlijk wel lekker waren, dat het je hielp om te ontspannen, dat het je toch wel hielp om even door al het stress heen te komen, enz.

Je overwint dus die mentale verslaving niet waardoor je het stoppen met roken altijd als een gemis zal ervaren. En je weet ondertussen dat je niet lang weerstand kunt bieden tegen de behoefte om een sigaretje op te steken en daarom raad ik je ook echt af om op deze manier te gaan stoppen met roken.

Ga je dan een lolly in je mond proppen in de hoop dat die behoefte snel zal verdwijnen? Of ga je even lekker een paar chocolades erbij pakken en i.p.v. een sigaretje deze opeten?

Kortom: wat ga je doen wanneer je opnieuw de behoefte krijgt om een sigaret te gaan opsteken?

En hier krijgen we te maken met twee groepen rokers:

De ene groep kan geen weerstand meer tegen een sigaretje bieden en/of zijn bang om, door te gaan eten, aan te komen en dus beginnen ze weer te roken (met als excuus dat het ze niet lukt om vol te houden en/of dat ze niet meer willen aankomen en door te blijven roken slank blijven) en..

De andere groep bestaat uit rokers die vinden dat de beste manier om de behoefte aan een sigaret te bevredigen, is om daarvoor in de plaats wat te gaan eten (snack, lolly’s,…)

In dit artikel ga ik wat dieper in op de tweede groep, namelijk de rokers die denken dat ze i.p.v. een sigaretje op te steken wel iets anders kunnen doen en/of eten. Ten eerste wil ik je duidelijk maken dat roken je op geen enkele manier helpt om te afvallen, waarom?

Een roker weet namelijk niet of ze honger hebben of een sigaretje willen. Ze gebruiken voedsel én puffen steeds om hun verlangens te bevredigen! Niet lang daarna komen de meeste rokers tot de ontdekking dat ze eigenlijk 2 problemen hebben i.p.v. één:

1. Ze zijn verslaafd aan het roken en kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Een groot gedeelte hiervan denkt dat het ze niet lukt om te stoppen met roken, omdat ze hun nicotineverslaving niet kunnen overwinnen en proberen dus vele malen achterelkaar te stoppen m.b.v. de Wilskracht methode. Natuurlijk weer als resultaat: veel frustratie door de mislukkingen van hun stoppogingen!

2. Ze verwarren sigaretten met voedsel! Doordat ze deze 2 uiteindelijk gaan combineren, komen ze bijzonder veel gewicht aan! Zeker GEEN goede combinatie en ik raad het je dus ook af!

Het probleem van alle rokers is dat zij hun honger verwarren met hun nicotinebehoefte. Als je een hele dag niet eet, dan gaat je stofwisseling over op de stand-by stand. Je lichaam krijgt geen nieuw voedsel dus zet systemen stil.

Gevolg hiervan is dat de roker zich zwak en ziek gaat voelen. Om dit aan te kunnen, geven rokers zichzelf een extra nicotineshot. Je lichaam produceert namelijk extra adrenaline dat het zwakke gevoel vermindert.

Als je uiteindelijk (meestal ’s avonds) eet, raak je opnieuw in de war. Je hebt gedurende de dag stevig gerookt om jezelf op de been te houden. ’s Avonds eet je en steek je na de maaltijd een sigaret op.

Echter, kort na het eten en omdat je je de hele dag hebt volgepropt met nicotine, vraagt je lichaam om meer. Omdat je het verschil niet meer kan onderscheiden tussen honger naar nicotine en honger naar voedsel kies je de verkeerde oplossing. Je eet nog meer, maar nu is het in feite de nicotineverslaving waar je last van hebt.

Het resultaat is dat je je een groot deel van de dag onprettig voelt vanwege het roken en het drinken van veel koffie om jezelf gaande te houden. ’s Avonds overeet je je omdat je alle signalen verkeerd uitlegt. Je lichaam functioneert gedurende de dag niet goed en heeft een calorietekort dat je met cafeïnehoudende dranken probeert te bestrijden.

In de avond prop je grote hoeveelheden eten naar binnen, waardoor je je weer niet
prettig voelt. En omdat je ’s avonds veel eet, dus voor het slapen gaan, worden er geen calorieën meer verbrand. Met het gevolg dat de kilo’s eraan vliegen.

Een ander deel van deze misvatting ontstaat doordat mensen die stoppen met roken dikker worden. Dat komt doordat ze eten in plaats van roken omdat dat hetzelfde aanvoelt. Hunkeren naar voedsel is min of meer vergelijkbaar met hunkeren naar nicotine. Dus komen mensen ten onrechte tot de conclusie dat stoppen met roken leidt tot gewichtstoename.

De reden dat rokers die stoppen op basis van wilskracht aankomen, komt doordat ze sigaretten vervangen door voedsel. Dit maakt het nog moeilijker om te stoppen en verhoogd de druk om weer met roken te beginnen en een halt toe te roepen aan de gewichtstoename.

Vriendelijke groeten,

Aytac Delen

P.S. Ben / was jij ook bang om aan te komen nadat je gestopt bent met roken? Of ben jij in het verleden wel eens na het stoppen aangekomen? Schrijf dan hieronder even jouw reactie op en vertel me ook meteen hoe je je na het lezen van dit artikel voelt.

Stoppen met roken


KLIK HIER om bovenstaand artikel in .PDF formaat te downloaden.

» U kunt een reactie achterlaten, of het bericht volgen vanaf uw eigen site.

38 Reacties

 1. peeters jeannine Zegt:

  Ik erken mij er helemaal in,zou het niet mogelijk zijn om mij te helpen, ik heb reeds kanker gehad en het lukt mij maar niet om van die sigaretten af te komen ik schaam mij er echt over

  hartelijk dank

  Jeannine

 2. agnes willeme Zegt:

  ik ben inderdaad aangekomen in kilo’s nadat ik ben gestopt met roken.
  ben gestopt vanaf 25 oktober 2007 en nog steeds.
  nu heb ik reeds minder behoefte iets in de plaats van die sigaret te nemen al is het soms nog moeilijk.
  toch ben ik overtuigd dat ik ook weer mijn kilo’s zal kwijtraken zonder een echt streng dieet.
  zelfs nadat ik een bericht had gekregen van u,dat ik onmiddelijk terug een sigaret moest nemen en alles van de 1ste dag dat ik gestopt was moest opschrijven .
  ik heb dit genegeerd en ben toch trots op mezelf dat ik nog steeds ni terug ben beginnen roken.
  ook ben ik nietmeer bij aan gekomen in kilo’s.
  ben ik nu niet op de goeie weg dan???
  groetjes agnes willeme

 3. marije Zegt:

  Ik ben sinds 1 januari 2008 gestopt met roken. Na een aantal eerdere pogingen ben ik vastbesloten om het deze keer vol te houden. Bij mijn eerdere pogingen was het aankomen in gewicht mijn grootste strukelblok. Ik heb me nu voorgenomen mijn eetgedrag niet te veranderen en dus ook vooral niet te snackeneb genoeg tijd vrij te maken voor beweging, Mocht er toch een paar kilo bijkomen, dan ga ik dat accepterern, want dat gaat er later vast wel weer af.
  Tot nu toe valt het stoppen me absoluut niet tegen. Er zijn af en toe wel momenten, maar door mijn vaste patronen wat de veranderen heb ik ook hier niet echt veel last van.
  Ik ben benieuwd naar vanavond. Ik ga namelijk eten met 7 mensen, waarvan er 2 roken. Gelukkig zijn de niet rokers in de minderheid en ik voel me sterk en gemotiveerd genoeg om niet te roken.
  Ik ben erg blij dat ik deze site gevonden heb. Ik was namelijk al een tijdje op zoek naar een dergelijke ondersteuning om nu voor eens en altijd een punt achter mijn rookgedrag te zetten.

 4. Astrid Hendriks Zegt:

  Het klopt, eten vervang door het gemis van een sigaret. Nu heb ik nog een probleem ik ben 5 maanden gestopt met roken maar zit nog vast aan de nicotinekaugom. Maar goed het zal mij lukken om hier van af te komen want kun je verslaaft raken aan nicotinekaugum? Graag wil ik hier antwoord op. Vast bedankt Astrid

 5. Constance Zegt:

  beste Aytac

  Ik heb je net geschreven dat ik nog zo,n 5 sigaretten per dag rook en vandaag maar 1, maar je slaat de spijker op zijn kop ik ben het stoptype nr.2.Ben blij dat ik dit bericht vandag kreeg, want ga dat gelijk veranderen. Ga me houden aan 3 maaltijden per dag en geen extra,s. Het gaat woensdag toch wel door , want op dat ogenblik wil ik gelijk stoppen met roken.
  vriendelijke groeten Constance

 6. Petra Zegt:

  Toen ik ging stoppen met roken, nu al twee maanden geleden, had ik tegelijkertijd het voornemen om niet extra te gaan eten, om het gemis van de sigaret te vervangen door voedsel. Dat ging eigenlijk heel goed. Maar nu merk ik dat ik doordat ik niet meer rook, eten veel lekkerder vind. Het smaakt me allemaal veel beter. Ik blijf langer zitten natafelen in plaats van naar buiten te rennen voor een sigaret en neem dan toch maar een toetje (voorheen was de sigaret mijn toetje). En als ik nu zin heb in iets lekkers, denk ik soms stiekem: ach, ik ben ook al gestopt met roken, mag ik nu wel iets lekkers.
  Dus mijn broeken zitten allemaal veel strakker. Dat is wel balen. Zal toch een manier moeten vinden om hier goed mee om te gaan. Zal vanavond eens beginnen met een kopje koffie na het eten in plaats van toetje.

 7. tonny Zegt:

  ik ben 10 kilo aangekomen in 3 maanden ben weer gaan roken
  heb heel veel spijt dat ik weer ben gaan roken
  ik wil maandag gaan stoppen heb je boek weer gelezen
  ik hoop dat ik het ne wel vol hou
  pomp mezelf nu zelfvertrouwen in en zeg tegen niemand dat ik gestopt ben
  denk dat het wel gaat lukken.

 8. liza Zegt:

  De eerste keer dat ik stopte met roken ben ik 20 kilo aangekomen. Nu tien jaar later ben ik opnieuw gestopt sinds 01-01-2008 en ben niets aangekomen maar begin zelfs af te vallen. Hoe dat komt :
  Op de plaats van de asbak staat nu een klein fruitbakje, werkt perfect.
  Ik ben heel bewust met eten wat ik anders nooit was. Een sigaretje ipv eten.
  En het allerbelangrijkste is :
  Wanneer ik trek heb in een haaltje van een sigaret dan pak ik een zelfgemaakte nep sigaret of een lege filter en rook op dezelfde manier als met een echte sigaret.
  Maar ook echt over mijn longen, na 3 trekjes voel je de echte trek wegzakken want HET ZIT ALLEMAAL TUSSEN JE OREN.
  Probeer het maar eens. Ik wens idereen veel succes

  Groetjes Liza

 9. Jenny Zegt:

  Vind ‘t knap hoe iedereen stopt met roken en met hun eetpatroon omgaan….Ik rook al ‘n stuk minder dan voorheen en drink ontzettend veel water…!! maar ja..ik rook even goed nog!!

 10. claes Zegt:

  Volgens mij zit het zo: Ik ben nu al 1,5 mnd gestopt met roken. De eerste paar weken reageert je lichaam hier op een bepaalde manier op. Alles verandert een beetje. De stoelgang, de eetlust, slaappatroon. Ik ben eerlijk gezegd wel wat meer gaan eten sinds ik ben gestopt. Maar ook gezonder!! En het leuke is, ik doe weer aan sport. Drie keer per week hardlopen. Toen ik nog rookte durfde ik niet eens te sporten. Veel te bang dat mijn bloed zou gaan stromen en alle giftige stoffen door mijn lichaam zou verspreiden. Nu durf ik weer rustig te rennen en te fietsen en me een ongeluk te zweten. In mijn ogen de enige manier om succesvol iets aan je gewicht te doen. In ieder geval zit ik weer een stuk prettiger in mijn vel!!

  Veel succes voor iedereen die gaat stoppen. Het zal je zeker lukken!!
  Claes

 11. wietske Zegt:

  ik snap je verhaal, maar wat is de oplossing?? ik herken het wel. ben nu 3 dagen gestopt met roken. voel dat mijn lichaam in de war is, ben zelf onrustiger, op zoek naar afleiding, maar heb ook het gevoel dat ik iets vervangbaar moet doen/ eten enz. dus is dit ook een valkuil voor mij!! heb gehoord dat je aanvullend vitamines moet gaan eten of rauwkost. is dat zo??

  Wietske

 12. bianca Zegt:

  ik ben een moeder van 35 jaar, heb n kleine van 6
  mijn gezin wil zo graag dat mama stopt zodat ze langer blijft leven.
  ja dat is slikken, en ik wil zograag stoppen. het is me 2 keer onderhalf jaar gelukt,maar ook weer begonnen, ik kwam die 2 keer ook 10 kilo bij.heel normaal want ik ging snoepen om muh sigaretjuh te vervangen.
  nu ben ik al een hele tijd je mails aan het volgen.
  alles herkenbaar maar dat wist ik ook al wel dat alle rokers hetzelfde zijn!

  ik lees je artikelen aytec, en als ik het de laatste regel ben denk ik weer , oke
  allemaal herkenbaar maar waar is dan de oplossing ervoor???

  in alle mails merk ik dat alles herkenbaar is, alleen hoopte ik wel dat er alternatieven zouden komen
  heb ooit de magneetjes in oren laten plaatsen daar kregen we een boekje bij dat je soort hersenspoeling geeft.
  je moet alles anders gaan denken!
  als ik jou verhalen lees denk ik .met dat boekje erbij zijn dat de oplossingen?
  maar elke roker weet dan ook , dat het makkelijker is gezegt dan gedaan!

  ik leid al jaren aan angst depressie slik daar medicatie voor ,de magneten in muh oren deden het perfect het leek alsof mijn lichaam nergens meer behoefte in had.
  ik was binnen 3 dagen zo depressief dat mijn man ze zelf eruit heeft getrokken :(
  wat doe je als jezelf niet sterk genoeg bent ?
  ik wil sterk zijn ik wil van die kankerstaafjes afkomen aytec…
  alleen ik vind die kracht niet om sterker tezijn dan die sigaret …

  wat ik hiermee wil zeggen is .
  ik hoop steeds weer bij het lezen van jouw mails dat ik oplossingen krijg
  die alternatief geven.
  die me ertoe zetten om sterker te zijn dan die sigaret .
  hoop dat dit begrepen wordt ?

  tot nu toe hoop ik nog steeds dat die knop in me koppie wordt gedraaid
  en ik ook net als mijn man van vandaag op morgen kan stoppen en dat dan levenslang kan volhouden.
  wat zeg ik volhouden hoort zo vechtend … ik wil niet vechten ik wil dan gewoon
  kunnen leven met de voldoening ik leef gezond .

  bianca

 13. gerda Zegt:

  maar wat is deze metode anders dan al die andere?
  je zegt *niet die dure pleisters pillen en alles wat er nog meer is”
  maar ik geen verschil met deze metode.
  het blijft allemaal geld kosten,
  groetjes GErda

 14. Elvira Zegt:

  ik ben vandaag precies 3 weken geleden gestopt met roken
  ik moet heel eerlijk zeggen dat het mij goed bevalt
  ik ben namelijk via mijn huisarts bij het project stoppen met roken terecht gekomen en daarnaast lees ik ook de mails
  ik mag tot op heden helemaal niet klagen en heb er echt vertrouwen in dat het goed ga en waarom omdat ik nu weet ik kan het
  ik ben meer gaan eten en snoep idd ook
  maar over het gewicht maak ik me niet druk
  ben blij dat ik eindelijk wat aan kom
  groetjes Elvira

 15. Isa Zegt:

  Hoera ik rook nog steeds niet bijna 8 weken
  En hoop zo dat ik het vol ga houden
  Ben 1 kilo bijgekomen dus valt mee
  Maar ik heb zo lopen stressen dat ik de eerste weken afgevallen ben
  En alsmaar naar buiten en maar lopen ik ben geen snoeper dat scheeld ook
  Ik eet wel veel meer fruit en iets grotere maaltijden
  Die mailtjes van Aytac zijn heel goed voor mij ik put daar veel kracht uit bedankt Aytac groetjes

 16. clarinda Zegt:

  vanmorgen 10-2-2008 de laatste 2 sigaretjes gerookt,het is een strijd om te stoppen met roken,ik verlang alleen maar om te eten,graag zou ik ook een paar kilo.s aan willen komen,want doordat ik ging roken interseerde het eten mij niet zo, en nou heb ik continu trek om te eten,het liefs warm eten,maar goed ik hoop dat ik dit volhoud,want ik had ongeveer elf jaar niet gerookt en ben toen vorig jaar in maart begonnen met roken en wil weer in maart stoppen met roken en nou difinitief stoppen met die kankertroep,ik heb zo,n hekel eraan dat ik weer was begonnen met roken.ik ga jullie nog laten weten of ik dat volgehouden heb met het stoppen van die kankertroep,wat ik nou ga doen is heerlijk gezond eten en drinken en misschien sporten en mijn geld heerlijk sparen en niet meer uitgeven aan die kankertroep

 17. angel Zegt:

  ach man,ik heb niquitin geprobeert,ik dacht yes ,ik heb een vervanger om te stoppen met roken,maar dat heeft niks geholpen,het lijkt gewoon alsof je een pepermint in je mond hebt,echt zonde van mijn geld vond ik dat achteraf,wat je het beste kan doen is in een keer stoppen met roken hoe moeilijk het ook is.nu daar ik gestopt ben met roken,ga ik continu vol blijschap naar de winkel ,wat zal ik voor lekkers vandaag kopen of iets heerlijks,soms eet ik wel drie of vier speklappen perdag en bloemkool, alprosoya soort plantaardige melk,het kan me werkelijk niks schelen als ik kilo,s aankom ,als ik te dik word,dan volg ik maar gewoon een dieet.maar ik voelde mij wel in de maling genomen door niquitin zuigtabletjes.wat ik nou ga doen daar ik gestopt ben met roken,heerlijk eten,want daarvoor interseerde het eten mij niet zo,het was s,morgens opstaan koffie sigaretje en dan moest ik nog even nadenken of ik wel boterham wou eten en pas s,avonds at ik dat wat.maar nou sta ik iedere ochtend op en ga heerlijk volkorenbrood met eierensalade eten , en een glas alprosoya enz.ik kies voor mijn gezondheid .verder wens ik iedereen net zoals ik vol met blijschap naar de winkel te gaan en te kijken wat voor heerlijks zal ik vandaag eten,niet roken maar heerlijk eten.

 18. angel Zegt:

  hai wietske je,vertelt dat je al drie dagen gestopt ben met roken,dat vind ik heel erg knap van je,wat je nou moet doen is echt volhouden,ga maar heerlijk gezond eten,je moet je echt niet druk maken of je nou wel aankomt,de kilo,s zullen wel over een tijdje weg gaan,beter aankomen dan dat je een ziekte zou kunnen krijgen van het niet stoppen met roken,dus heel knap van je,ik begrijp dat je je in de war voelt met het stoppen van roken,je hoeft helemaal geen vitamines te gaan kopen,dat zit er allemaal al in fruit en groente,kijk maar naar de schijf van vijf,wat voor gezonds er allemaal is,ik heb vandaag ook mijn laatste sigaretjes vanochtend gerookt,dat is een strijd,ik ben gewoon lekker gaan eten,en als ik weer trek krijg in een sigaret ga ik weer eten,ik denk dat het gewoon in het begin is dat je heel veel gaat eten,maar op een gegeven moment houd dat te veel eten ook op en dan heb je ook geen ontwenningsverschijnselen meer,dus echt volhouden wietske.gezellig naar de winkel gaan vol met blijschap en zeggen mijn sigaretten die vervang ik voor fruit,in fruit zitten heel wat vitaminen toch,geen pleisters en geen andere troep kopen dat is zonde van je geld en als je na een tijdje weer wil afvallen dan kijk je op de site van gezond afvallen. wat je ook kan doen is je aanmelden op een sport.
  groetjes angel

 19. sherida Zegt:

  nu daar ik gestopt ben met roken,denk ik van hoe mooier zal mijn figuur zijn over een paar weken ,hoe groter zullen mijn borsten zijn,mijn billen zullen nou over een paar weken mooier en voller zijn,want dan ben ik een paar kilo,s aangekomen en ik ben nou gezonder dan toen ik nog rookte,alles gaat beter in in mijn lichaam dan toen ik nog rookte,me huid zal weer veel mooier zijn en wat voor heerlijks zal ik eten, en me kinderen zullen heel blij zijn dat ik gestopt ben met roken,alleen maar aan leuke dingen denk ik ,lees eens wat de nadelen zijn van roken en wanneer je niet meer rookt hoe vooruit je lichaam gaat.

  denk gelijk aan de mooie dingen van je lichaam en in je lichaam als je stopt met roken
  ik accepteer niet dat roken mijn lichaam langer blijft vervuilen en me ziek maakt,daarom ben ik gestopt met roken

 20. lievi Zegt:

  hallo peeters jeanninne

  je hoeft je helemaal niet te schamen dat je nog niet van het roken kan afkomen,wat is dan de reden dat je je schaamt dat je niet van het roken af kan komen,bedoel je misschien omdat je eens al ziek was,er zijn zoveel mensen die roken en zich niet schamen,ik denk de reden waarom sommige mensen niet meer willen roken is omdat ze weten dat het slecht voor hun gezondheid is en dat ze ook op een gegeven moment gezondheidsklachten kunnen krijgen enz,als roken goed zou zijn zouden mensen echt niet stoppen daarmee .weet je wat je moet,doen ,veel lezen over roken op de site en dan zie je wat roken allemaal veroorzaakt in het menselijk lichaam als je rookt , en wat er gebeurt als je stopt met roken ,hoe mooi je lichaam zich van binnen weer hersteld.het roken van sigaretten vervuilt je lichaam,dus wees verstandig en stop op tijd met het roken,als je al eens kanker heb gehad,het ziekenfonds vergoed de kosten voor stoppen met roken en vervang het roken voor fruit en ga heerlijk op een sport,wees kwaad en zeg tegen je zelf ik wil die kanker sigaretten niet meer,ik ga dat vervangen voor fruit of crackers elke keer als je trekt heb in het roken dan pak je een cracker of fruit,je hoeft je nergens voor te schamen,want ik schaamde me ook niet toen ik rookte,ik wou niet meer roken omdat het slecht voor de gezondheid is,ik heb nog steeds die strijd,maar ik hou vol,want ik kies voor mijn gezondheid,vraag de huisarts of hij je door kan verwijzen naar een instantie die stop met roken cursissen geeft.verder wens ik je veel sterkte en heerlijk gezond eten en niet roken. op internet kan je ook een gebedsverzoek indien als je wilt stoppen met roken.google.gebedsverzoek.

 21. ans smulders Zegt:

  ik ben nu sinds 8 januarie gestopt en ben nu 6 kilo aangekomen
  mijn broeken passen niet meer maar ik ga daar echt niet weer door roken
  en ik weet ook wel waar het door komt door s avonds na het eten echt
  veel te snoepen en snaks en schips en cocolade te eten overdag doe ik dat niet alleen s avonds aangezien dat je dan naar bed gaat en niks meer kunt verbranden kom je aan dus daar ben ik nu op aan het letten want ik wil niet teveel aankomen maar als je weet waar het aan ligt dan zal je daar wat aan moeten doen valt niet mee maar ik wil echt niet meer gaan roken
  dus ga ik gewoon wat aan het eten s avonds doen en dan zie ik wel zet in elk geval door groetjes ans

 22. Dolph Greve Zegt:

  Beste Aytac.

  Ik heb helemaal geen last van dik worden. Dit is een erfelijke questie voor zover ik kan bepalen. Bij een lengte van 1,74 mtr. is mijn gewicht in het verleden wel een 78 kilo geweest dat is het laatste wat ik me kan herinneren.
  Is het mogelijk dat ik andere ontwenningsverschijnselen krijg?

  M vr. groet, Dolph.

 23. jan . wildeboer Zegt:

  Beste Aytac
  Hier een kort mailtje van mijn,bij mijn poging om te stoppen met het roken
  was ik 10 kilo aange komen dat was 6jaar geleden ,dusben ik weer gaan roken
  Nu probeer ik het wederom,na tweemaanden gestopt te zijn,ben ik twee kilo
  aangekomen, en die wil ik er nu erafkrijgen door te gaan sporten en niet meer
  te gaan roken
  ——– met vgr j.wildeboer

 24. jan . wildeboer Zegt:

  geweldig, je heb mij er goed mee geholpen Aytac bedankt

 25. Yvonne Zegt:

  HALLO,
  sINDS 29 JANUARI j.l. niet meer gerookt en 3 kilo aangekomen.
  Krijg steeds meer trek in een sigaret. Zwaarder worden bij niet roken komt ook
  doordat klieren in het lichaam anders gaan werken. Tijdens deze periode bestaat
  de kans op zwaarder worden.
  Veel dank voor jullie hulp !!!!!!

  Yvonne.

 26. lieske Zegt:

  hoi Aytac,
  Gisteren zij mijn moeder nog” jij krijgt een dikke kont.
  Ik zei, so wath, maar ik rook niet!!!
  Geweldig toch!!
  Ik ben op 29 Januari gestopt met roken, en het gaat nog steeds goed.
  Ik ben zo trots op mij zelf.
  Aytac bedankt, zonder jou was het me niet gelukt denk ik.

  Lieske

 27. saskia Zegt:

  Hallo,

  schijnbaar behoor ik niet tot de groep mensen die niet aangekomen is na het stoppen met roken, maar juist een kilo of drie is afgevallen en dat terwijl ik juist ook bang was om aan te komen! Misschien komt het doordat ik niet veel meer zin heb in snoepen of snacken, maar wel veel meer drink(geen alcohol, maar sloten thee) en ik de laatste tijd veel stress heb gehad in verband met een zieke partner! In het verleden werkte het bij mij in ieder geval dat ik als gevolg van stress afviel en juist niet aankom, ook omdat ik geen hap door mijn keel kan krijgen en een beetje hyper word(geen moment stil blijven zitten.) Toch vind ik het eerlijk gezegd wel knap van mezelf , dat ik ondanks de stress niet weer aan het roken ben geslagen! Misschien speelt ook wel mee, dat ik pas op mijn dertigste begonnen ben met roken(hoe stom kun je zijn) en ik in totaal twee jaar heb gerookt. Ik had me voorgenomen om voor mijn drieendertigste te stoppen en de voornaamste reden daarvoor is dat ik doodsbang ben om longkanker te krijgen aangezien dat veel in mijn familie voorkomt en elke keer als ik een sigaret op stak, voelde ik me superschuldig en bij elk steekje en pijntje dacht ik; zie je wel, nu heb ik het ook! Dat is het me toch niet waard! Nu ben ik cold-turkey gestopt, wat beter werkt dan nicotinekaugum en rdergelijke, door de nicotine kauwgom wer ik toch steeds weer herinnerd aan de sigaret en werd de verleiding te groot.
  Maar nu ben ik vastbesloten dat ik jet vol ga houden, misschien ga ik weer beginnen als ik tachtig+ ben en toch bijna dood ga(haha)

  groetjes sas

 28. tonny smeets Zegt:

  hoi Aytac

  ben gestopt op 19 mrt 2008 samen met mijn man. We doen dat onder begeleiding van onze huisarts,daarnaast slikken we 2 keer per dag zeban tabletten, die de monstertjes in je hoofd die je tot roken willen dwingen tegen moet gaan. Of is dit gewoon een illusie??? soms denk ik van wel maar volgens de huisarts werken ze echt. Ik moet zeggen het gaat vrij gemakkelijk, dat had ik niet gedacht daar ik al 31 jaar rook.Soms heb je wel je momenten zoals na het eten of als je opstaat, maar dat trekt ook wel weer weg ,dan pak ik een suikervrij pepermuntje en dan gaat het weer. Ook op het country-dansen zijn er verschillende die roken maar daar heb ik minder last van als thuis, ik denk dat de verveling ook wel een rol speelt, dan moet je je gewoon een bezigheid zoeken.
  Ik ben blij dat het goed gaat. 2 van mijn zussen zijn ook gestopt al anderhalf jaar
  en een andere zus gaat stoppen na de vakantie en weer een andere zus gaat stoppen als ik en mijn man een jaar niet meer gerookt hebben. (onzin, moet stoppen als je het zelf wilt, lukt anders toch niet )
  Ik hoop dat iedereen die is gestopt het goed vol kan houden en anders : doe zoals ik : als het niet meer gaat lees dan een artikel van AYTAL, Dan lukt het wel weer….

  veel succes en sterkte voor iedereen groetjes tonny

 29. Steenkiste Clementine Zegt:

  Hallo , Ik heb de boek volledig gelezen en toch rook ik nog een 3tal sigaretten per dag ik word er zo lastig van dat ik gedwongen ben om te roken het is stom maar het is zo . Ik zou zo graag volledig stoppen maar hoe weet u daar raad op.Om te verzwaren maak ik mij nu geen zorgen doordat ik al door mijn medicatie (morfinepomp) zo al veel verzwaar .Ik hoop nu volledig te kunnen stoppen daar ik met verlof ga voor 14 dagen naar Rhodos en misschien dat verandering van omgeving deugd zal doen en hoop zo van die paar sigaretten af te geraken , maar toch ben ik al fier op mij zelf ik rookte tenslotte meer dan 2 pakjes per dag. Toch blijf ik uitkijken naar de mails die ik krijg het is een enorme steun waarvoor mijn dank en hoop er nog veel te krijgen . Ik vertrek op 3 Mei maar stuur gerust maar de mails verder dan heb ik direkt steun als ik terug thuis ben.
  Vele groetjes AYTAC alsook voor alle lezers

 30. Danielle Zegt:

  Ik ben 5 weken geleden gestopt met roken.Het gaat geweldig, snoep bijna niets extra’s, alleen heb ik een stofwisselingsziekte(ziekte van Graves) en die speelt nu dus op.Mijn schildklier werkt gewoonlijk te snel en gaat nu te langzaam werken waardoor ik dikker wordt.Daar zijn we niet echt blij mee, maar wetend dat roken een stofwisselingsziekte kan beinvloeden dan ben ik toch blij dat ik gestopt ben.

 31. marijke Zegt:

  ik ben nu inmiddels 2 mnd gestopt met roken en het valt me zo ontzettend mee!
  de vorige keer dat ik stopte kwam er 15 kilo aan, toen was het idd snoepen ipv roken. deze keer heb ik totaal geen moeite met het stoppen, heb ook weinig momenten dat ik echt zin heb in een sigaret. ik ben ook vanaf het begin bewust met eten omgaan en niet meer (eerder minder) gaan snoepen.
  ondanks alles ben ik toch aangekomen!!!!! ik baal als een stekker en zou zo weer beginnen met roken om niet MEER aan te komen. maar gelukkig ben ik zo wijs om dat niet te doen.
  maar wat moet ik hier nu mee? ik vind die kilo’s echt wel erger dan een sigaret.
  en serieus ik snoep echt bijna niks!!!!
  ik hoop snel een reactie te krijgen want ik weet niet of ik dit nog langer vol kan houden en dan bedoel ik niet dat ik het stoppen met roken moeilijk vind maar wel het aankomen!!!

 32. angelique Zegt:

  hallo ik ben nu een trotse niet roker sinds 13-04 2008 en idd aangekomen.
  maar niet doordat ik nu ipv zin in een peuk maar ga eten!

  maak me er nu nog ff niet zo druk om probeer zwanger te worden en dan mag afvallen niet hehehe.

  maar zonder dollen als ik na 20 jaar zwaar roken kan stoppen kan ik die extra kilo,s er ook weer afkrijgen door gezonder te gaan eten en leven!!!

 33. Aukje Zegt:

  Goedemiddag!

  Ook ik hoor inmiddels sinds 17 februari jl. tot de groep ex-rokers!!
  Als ondersteuning heb ik gekozen voor lasertherapie en ben inmiddels 2x gelaserd.
  De ‘lasermevrouw’ zei me dat je max. 2,5 kilo aan zou komen, maar bij mij is dat helaas al zo’n 8 kilo en dat terwijl ik vorig jaar juist 12 kilo was afgevallen.

  Eerlijk = eerlijk, ik eet nu meestal 3 ipv 2 boterhammen als lunch, mijn avondeten weeg ik niet meer trouw af en soms pak ik ’s avonds een bakje hartigs, maar ik ben zeker niet gaan snoepen!

  Uiteraard baal ik er vreselijk van, want nu moet ik weer terug mijn grotere kleren opzoeken, maar ik ben niet van plan weer te gaan roken om de kilo’s weer kwijt te raken.

  Wel jammer dat die ‘lasermevrouw’ in mijn geval er zo’n 6 kilo naast zat :-(

  Tips?
  (buiten bewegen en gezonde tussendoortjes ;-) )

  Suc6 allemaal en voorrall doorrgaann!

 34. Marga Zegt:

  Ikke ben een tijdje geleden gestopt, ik weet de datum niet omdat ik gewoon gezegd heb: ik doe het niet meer.
  Ik heb meteen geprobeerd het uit mijn systeem te weren. Ik eet misschien wat meer (suikervrije) kauwgum en poets vaker mijn tanden tussendoor (heerlijk fris).

  Het klinkt gek van iemand die 40 jaar heeft gerookt, maar het beste is om te zeggen: ik rook niet i.p.v. ik ben gestopt.

  Ik heb het ook ‘cold turkey’ gedaan van de ene dag op de andere. Ik geniet van de tijd die ik nu ‘over’ heb, ik geniet van het makkelijker ademen en fitter voelen in de morgen, dat zijn min cadeautjes voor niet meer roken.
  Ik heb wel wat keren hoofdpijn gehad in het begin maar bedacht daarbij: goed zo, mijn lichaam is de troep aan het opruimen en dit hoort er dus bij.

  Kortom, het is volgens mij een mentale kwestie.

 35. arrietta Zegt:

  Hallo luitjes,

  Ik heb zo is al die reacties gelezen en constateer dat het stoppen met roken in combinatie met aankomen toch wel een heel groot probleem is…..zo dus ook bij mij.
  Ik ben nu 3 weken gestopt met roken en dit is mijn 4e poging…ik merk wel dat je van elke stoppoging leert.
  Ik heb me voorgenomen dat ik niet aan ga komen als ik stop en tot nu toe ben ik zelfs 1 kilo afgevallen HOE IK DAT DOE??? sporten en fruit eten als er behoefte is tot eten….veel vezels zoals groente en volkoren brood helpt ik heb tot nu toe nog nergens last van kan elke dag goed naar het toilet…..ik weet voor 100 % zeker als dit zo blijft ik eindelijk verlost zal zijn van die rottige sigaret….ik wil jullie graag op de hoogte houden van mijn stopavontuur want het is een uitdaging om te bewijzen (aan alle mensen die willen stoppen met roken maar niet durfen vanwege hun gewicht) dat je niet aan hoeft te komen als je stopt met roken….ik hoop echt dat het mij lukt en ik het ga winnen!!!!

  Liefs van een ex-roker

 36. ikkie Zegt:

  tja dat cold turky niet zou werken ben het er niet mee eens op die manier rook ik nu al 7 weken niet . en met zegen tja na de 3 de stop dag al nergens last meer van. en nee ben geen mini roker geweest rkte 18 jaar lang elke dag 40 sigaretten. en tja oke 3 kilo aan gekomen maarja toen ik rookte at ik alleen s avonds een beetje dus tja roken ondruk je honger dus zo raar is dat niet. maarja wat heb je lieven paar kilo zwaarder of je lichaam met roken te verk.en en ps als je met je zuurstof tankje zit over paar jaar fijn roken… bedenk dat gaat niet samen

 37. henry Zegt:

  hallo ik ben 48 jaar oud heb vanaf mijn 15 jaar gerookt heb de laaste jaren is mijn gewicht altijd 75kg geweest nu ben ik GESTOPT MET ROKEN 10 MAANDEN GELEDEN EN BEN NU 100 KG ZWAAR HOE KAN DAT ZO SNEL TERWIJL IK MEER BEWEEG EN NET ZOVEEL EET OF WORD HET NA 1 JAAR ANDERS IK WEET HET ECHT NIET WIE HEEFT ZOON ERVARING OOK WIL ABSULUUT NIET ZWAARDER WORDE ECHT NIET GR HENRY 100 KG

 38. linda Zegt:

  hallo, ik ben 29 jaar ben bijna 3jaar gestopt met roken heb zeker wel 10jaar gerookt en sta nu echt op het punt om weer te gaan roken.
  ik ben in de periode 20kilo aangekomen en vindt dit echt verschrikkelijk. en ben nu echt te dik. ik heb al meerder dieeten geprobeerd. sport 1x per week en loop iedere dag minimaal 3 kilometer met de hond, maar ik val dan 2 a 3 kilo af en blijf dan hangen ook als ik minder eet en alleen maar gezond. ik zou het heel zonde vinden om weer te gaan roken maar dit vind ik ook vreselijk. conclusie ik ben niet gelukkig met hoe ik nu ben

Laat een reactie achter


[x] 
Stop even...

                                

" Deze 7 richtlijnen maken van IEDERE roker binnen 3 uur een ex-roker..."