• 02
 • Aug

Beste (ex-)roker,

Voel jij je ook vermoeid zodra je gestopt bent met roken? Goed, daar ga ik het vandaag uitgebreid met je over hebben. We gaan het onder andere hebben over hoe het komt dat je vermoeid bent en wat ik je aanraad om te doen zodra jij je vermoeid voelt. Hier gaan we dan..

Hoe komt het dat je je vermoeid voelt?
De meeste rokers denken meteen dat ze met een ontwenningsverschijnsel te maken hebben wanneer ze zich vermoeid voelen nadat ze zijn gestopt met roken. Fout! Serieus, dit is de grootste fout die je kunt maken.

Het is echt geen ontwenningsverschijnsel van het stoppen met roken, maar een ontwenningsverschijnsel van AL DIE SIGARETTEN DIE JE TOT OP HEDEN HEBT GEROOKT.

Niet meer en niet minder. Je voelt je gewoon slecht doordat je al die tijd jouw lichaam niks goeds hebt gedaan, ga maar voor jezelf eens na wat er naast nicotine in sigaretten allemaal zit.

Belachelijk veel (meer dan duizend) chemische stoffen die jij hebt binnenkregen toen je iedere keer maar weer ging roken. Nou, zeg eens zelf.. jouw lichaam kan daar op een gegeven moment toch niet meer tegen?

Inderdaad, na jaren roken (tientallen sigaretten per dag gemiddeld) is jouw lichaam op een gegeven moment vermoeid, maar dat merk je niet zolang je blijft doorroken, omdat je er onbewust mee bezig bent.

Zodra je gestopt bent met roken..
Wanneer jij eenmaal jouw allerlaatste sigaret hebt opgerookt, voel je je misschien wel een klein beetje vermoeid. Lijkt me nogal logisch dat je je dan vermoeid voelt, omdat je nu gelukkig geen duizend chemische stoffen meer binnen hoeft te krijgen in jouw lichaam.

De eerste paar dagen is het dan ook mogelijk om je wat vermoeid te voelen, maar dit komt doordat jouw lichaam heel snel reageert op het feit dat die geen gevaarlijke stoffen meer hoeft binnen te krijgen.

Natuurlijk is jouw lichaam blij, omdat die nu niet meer veel energie hoeft in te steken om de gevaarlijke (chemische) stoffen van een sigaret tot een minimum te beperken. NU hoeft jouw lichaam dat niet meer te doen en nu wilt (nadat je gestopt bent met roken) een klein beetje rust nemen.

Als je hier überhaupt last van krijgt, dan zal het maximaal een week gaan duren. Je moet het als iets positiefs zien in plaats van een ontwenningsverschijnsel, wat het is een ontwenningsverschijnsel van al die vorige sigaretten en niet van het stoppen met roken.

Succes!

 

Stoppen met roken
KLIK HIER om bovenstaand artikel in .PDF formaat te downloaden.

» U kunt een reactie achterlaten, of het bericht volgen vanaf uw eigen site.

91 Reacties

 1. Jolande Zegt:

  Ik ben nu 4 weken gestopt met roken en ik ben sinds ik gestopt ben ontzettend moe.
  Ik ga om 20.00 slapen en word dan nog moe wakker, overdag doe ik ook al een dutje.
  Is dit herkenbaar?

 2. Christian Sommer Zegt:

  Nou herkenbaar in die zin dat ik ook nog eens heel kort slaap, iets waar ik nooit last van heb gehad. Ik ben nu drie weken geleden cold-turkey gestopt na 30 jaar stevig doorpaffen en mijn lichaam reageert er beurtelings vrolijk, dan wel sjacherijnig op haha.

  Ik ben op dit ogenblik gewoon de hele dag moe, moe en nog eens moe. Voel me lusteloos maar, ik blijf op de been omdat ik gewoon werkelijk geen behoefte heb aan een sigaret, m.a.w. het was voor mij blijkbaar het goede moment om te stoppen en ik ben niet van plan me te laten weerhouden door welk symptoom dan ook, die vermoeidheid en het slechte slapen gaan weer over en je krijgt er zoveel voor terug;-), al was het alleen maar een betere gezondheid en een gezondere bankrekening.

  Hou vol, dat doe ik ook!!!! Geen tabaksfabrikant die mij er nog onder krijgt.

 3. Nellie Zegt:

  Ik ben nu 6 weken gestopt met roken en heb alleen maar last van die rot afkickverschijnselen…

  Ben heel erg onrustig en nerveus, suf in me hoofd en de laatste dagen heel erg moe en kan ook wel heel veel slapen. ook heb ik last van een opgezette buik/maag

  Het gekke is ook dat ik heel me leven geen koffie heb gedronken omdat ik het vies vond, en nu sinds ik gestopt ben met roken drink ik koffie, maar dan wel caffeinevrije koffie want door caffeine ga ik ook weer stuiteren.

  Maar ik raak geen peuk meer aan heb ik me voorgenomen en vind het van jullie ook heel erg knap dat jullie ook gestopt zijn… en laten we hopen dat die vervelende klachten snel over zijn )

  Groetjes van Nellie

 4. Gerrie Danenberg Zegt:

  ook ik ben 2 weken nu cold trukey gestopt met roken, en heb dezelfde vermoeide symptomen, vermoeid, maar toch iedere ochtend op half 7 klaar wakker. in de middag wil ik dan nog wel weer een tukkie doen.
  helemaal geen behoefte meer om te roken, maar dit is wel even vervelend.

 5. Marco Booms Zegt:

  Hey, ben ook sinds kort gestopt met roken na 15 jaar stevig doorpaffen. Wist niet dat het zo’n impact had. Ben de hele dag helemaal gebroken. Zo moe. Wat is het toch een zooi die sigaretten. Enig voordeel… het motiveerd alleen maar meer om niet meer te roken. Ennuh!!! wat heerlijk om ’s ochtends wakker te worden en normaal te kunnen ademhalen. Ik ruik alles beter, zie alles beter. Het leven is weer een stuk mooier.

  Hou vol allemaal he?

 6. miriam Zegt:

  Ik ben 4 weken geleden gestopt met roken na 40 jaar zo’n 25 shaggies per dag te hebben gerookt.
  Ik ben gestopt met hulp van Champix
  Gaat heel goed, maar die vermoeitheid heel de dag is echt niet leuk.
  Ik sta moe op en ga moe naar bed.
  En s’nachts ben ik met regelmaat wakker.
  Ik ga niet meer roken, maar zal wel blij zijn als ik weer wat fitter ben.
  Hoelang kan dit duren?

 7. Fleur Kabloemie Zegt:

  Na ruim twee jaar gerookt te hebben (met op het laatst een pakje per dag) ben ik gestopt, en ik had helemaal nergens last van, behalve opluchting en euforische blijdschap.

  Mijn oma hetzelfde verhaal, zij had vijftig jaar lang gerookt en omdat ze een nieuw huis kreeg wat ze fris wilde houden is ze ook van de een op de andere dag gestopt. Ook zij heeft er weinig nare bijverschijnselen van gehad.

  Maar goed…. het is voor iedereen verschillend en het is niet beter of slechter als je wel/niet afkickverschijnselen krijgt. Wat ik ermee wil zeggen is dat je niet perse een ontzettende kl*te tijd tegemoet gaat als je van plan bent te stoppen! Voor mij was het top. Lucht in m’n longen en geld in m’n portemonnee : )

 8. Yuka Zegt:

  Hallo,
  Gisteren precies 9 weken geleden cold turkey gestopt. Wilde 2 jaar geleden al stoppen maar toen niet door gezet, nu was ik er echt klaar voor. Echter…. super super super vermoeid , verder het gevoel of ik zuurstof te kort kom met ademhalen (gelukkig niet de hele dag.) Ik ben ook wel een doos hoor…, want tergelijkertijd ook in de overgang, hoge bloeddruk gekregen dus eigenlijk alles op een hoop. Maar hoe dan ook ik ga niet meer terug naar die vieze sigaretten. Rookte meer dan 20 sjaggies per dan en heb 29 jaar gerookt. Heb uitgerekend dat ik vandaag toch minimaal 1260 sjaggies NIET heb gerookt. Hoop wel dat ik me snel fitter ga voelen op elk vlak. Laten we maar zeggen dat dit mijn grote schoonmaak is.

 9. Yolanda Zegt:

  Ik ben ongeveer 4 en een half jaar geleden gestopt met roken, cold turkey. En dit na ongeveer 36 jaar te hebben gerookt. Ik heb nergens last van gehad. Geen afkick verschijnselen, geen moeheid, geen trillen of onrustig gevoel. Gewoon helemaal niks. Ok, heel af en toe heb ik nog wel eens trek in een shaggie tijdens stress maar ik weet gewoon dat het onzin is dat een peuk me rustig zou maken. En die momenten duren maar misschien een sec. of 10 en dan is het weer weg. Ik heb gehoord dat dit mijn hele leven blijft op bepaalde gezellige of juist ongezellige momenten.

  Lastig is alleen dat, omdat het bij mij zo makkelijk is gegaan, ik mijn vriendin die nu met een stoppoging bezig is met Champix en nicotine pleisters, onder begeleiding van de “Rook stop poli” van het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam …. niet goed kan helpen en steunen. Ik snap niks van haar moeheid, afkickverschijnselen en dat het zo moeilijk is voor haar. Erg lastig, vooral voor haarzelf. Natuurlijk zeg ik regelmatig dat ik trots op der ben maar soms wordt ik ook erg geïrriteerd als ze weer eens een middagdutje gaat doen.

 10. Marion Zegt:

  Ik rook sinds een week of 4 a 5 niet meer. rookte zo’n 25 jaar een pakje per dag. Ben heel blij dat ik hier van meerdere mensen hoor dat ze zo moe zijn. Het is gewoon niet normaal meer. Mijn dagen bestaan uit werken en na het eten rollend het bed in. dat is het dan. Maar ik kan me wel voorstellen dat ons lichaam druk is met reinigen en aanpassen. Ben ondertussen ook nog flink wat kilo’s aangekomen. ik denk dat ik maar eens wat beter voor mezelf ga zorgen. beetje wandelen in de buitenlucht, minder snoepen en een paar kilo’s kwijt, meer water drinken en dat soort dingen. Hoop dat het dan wat beter gaat.

 11. Gijs Zegt:

  Ik rook 4 dagen niet meer. Ik heb genoeg WILSKRACHT om het vol te houden stoppen met roken. Het is me eerder gelukt.

  Ik voel me wel moe en ook veel rustiger en relaxter !
  Maar dat kan ook komen door de Efexor XR die ik gebruik voor mijn ADHD.
  Van Efexor XR word ik ook rustig en relaxt en betere Filterfunctie.

  Ik ben in een zeer zware stressvolle tijd nu gestopt met roken.

  ALs jij ook absoluut wil stoppen met roken , maar je staat onder stress , dan raad ik je de volgende natuurlijke middelen aan om te ondersteunen met stoppen met roken =

  Sporten , sporten sporten !
  veel water drinken
  NIET op je gewicht gaan letten !!
  Doe dit over tijdje maar .

  Suntheanine , L-Theanine ( te koop bij goede Natuurwinkel )
  Magnesium met B-vitamines
  Vitamine C
  Zink
  Avena Sativa

 12. Nikie Zegt:

  Hallo allemaal: ben nu ook sinds 2 weken plots gestopt. Nog maar 1 keer behoefte gehad aan peuk, maar daarna niet meer. ben blij te lezen dat ik
  niet de enig ebn, die hondsmoe is. Idd moe naar bed en opstaan, maar alles voor een goe doel……..
  succes allemaal

 13. wilma Zegt:

  Mijn man en ik zijn 2 maanden geleden tegelijk gestopt met roken (na meer dan 30 jaar te hebben gerookt) en zitten ’s avonds te GAPEN…..echt niet normaal.
  Weet iemand hoelang dit blijft duren…..ik wordt er helemaal gek van, want slaap krijgen we méér dan genoeg.
  Ook als er bezoek is of we zijn weg dan gaat het gapen gewoon door.
  Wie kan me dit vertellen?

  p.s. Ik heb veel respect voor alle stoppers….SUPER…!! En ik hoop dat er velen zullen volgen. Het was voor ons niet moeilijk…..gewoon de troep aan de kant gooien en weten dat jij sterker bent dan die sigaret. (die verrekte DUVEL….)

 14. Nev Zegt:

  Hallo stoppers hihi, vandaag zijn mijn man en ik 11 weken rookvrij… heerlijk… Alleen die vermoeidheid die nu al een week of 6 bezig is, gek worden we er van.

  Het weekend vrienden op visite en dan heerlijk rond de klok van 23.00 uur gaan gapen… schaam me rot maar zeg dan tegen de mensen… ja solly maar we roken niet.

  Nee het is echt even een shit probleem, en nu het voorjaar voor de deur staat hopelijk snel over zal zijn.
  Succes alle vermoeide niet rokers. 2 Rotjeknorren.
  “Alias Peter Stuyvesant en Belinda”.

 15. Mar Zegt:

  Hallo allemaal,

  Wat ben ik blij dat ik even als zoekterm intikte: “Hondsmoe voelen na stoppen met roken” en deze site vond… Ik begon echt aan mezelf te twijfelen en dat ik ik doodziek was ofzo… 45, niet meer rokend, wandelen trainen voor de vierdaagse en maar moe, moe, moe…

  Ik ben aan mijn 5e rookvrije week begonnen en doe dat samen met pleisters omdat ik niet perse te veel last wilde krijgen en omdat mijn man niet stopt en we altijd alleen in de keuken rookten en met de laptop aan de keukentafel zitten zit ik dus nog steeds wel in een rokerige omgeving. Mede daarom besloot ik met de zwaarste pleisters te gaan beginnen (21mg/24u) en tot op heden gaat dat erg goed.
  Ik heb ze online gekocht bij een drogist en voor 4 weken tegelijk (dan waren er qua bestelbedrag geen verzendkosten) maar ‘t ging ff fout en de bestelling was niet op tijd binnen en dus moest ik toch nog een week verpakking bij de lokale drogist kopen (Ik had namelijk samen met de arts een stopdatum geprikt en moest en zou dus op 8 maart stoppen)

  Ik ben per vandaag over gegaan op de medium pleister 14mg/24u en heb ook nu voor 4 weken in huis.
  Als het zo doorgaat kan ik het volgens “het boekje” doen en over 4 weken dus over op de kleinste pleister, 7mg/24u om af te bouwen.
  Die zal ik dan in de lokale drogist halen per 1 14-dagen verpakking omdat dit dan misschien wel voldoende is.

  Al met al vond ik het maar vreemd dat ik regelmatig zo bijzonder moe was, op m’n vrije dag soms in bed blijven tot half 11-11 uur en dan ook echt slapen om later die middag zomaar opeens overvallen te worden door het gevoel dat als ik m’n ogen zou dichtdoen, ik zo wéér in slaap zou vallen.
  Ik ging zelfs zo twijfelen dat ik bloed heb laten prikken op zoek naar redenen (morgen de uitslag) want ik dacht aan bloedarmoede, te langzaam werkende schildklier (die idd na het stoppen met roken wat langzamer gaat werken) maar ik werd echt bezorgd.

  En nu blijkt dat jullie er allemaal zo’n last van hebben.
  Het enige dat ik hier mis is iemand die het antwoord had om aan te geven hoe lang dit zo’n beetje zou kunnen gaan duren want ik ben het nu al wel flink zat hoor…

  Verder sterkte aan iedereen die nog wil beginnen met stoppen of nog maar heel kort bezig is te stoppen… Je kan het !

  Groetjes, Mar

 16. Mar Zegt:

  Ps: Ik doe de pleisters ’s avonds rond 22:00 uur af want ’s nachts rookte ik immers ook niet. Wel plakte ik de eerste 2 weken de pleister meteen op een bovenarm en bleef dan nog even 10 minuutjes liggen omdat de werkende stof in de pleister niet meteen aan het werk gaat en de “echte troep” in 7 seconden in je hersenen was.
  Nu kan ik al rond 21:00 uur de pleister missen en op vrije dagen plak ik ‘m dan pas op nadat ik gedouched heb wat dus soms pas tegen 11 uur is.
  1 week zwaarste variant pleisters heb ik nu dus over; wie weet kan ik iemand er blij mee maken, voor de helft van de prijs

 17. Rafael Zegt:

  ik ben nu 6 weken gestopt met roken en heb er nog steeds last van. Kan het dat dit zooooo lang duurt? heb totaal 15 jaar gerookt.

 18. Anita Zegt:

  Ik ben nu bijna 9 maanden gestopt ineen keer,Ik voel me super heb geen rare afkikverschijnselen gehad,niks.Alleen ben wel bijn 8 kilo aangekomen,door hele trage stofwisseling nog meer mensen met dit problem en wat te doen?

 19. Janssen Zegt:

  Ben nu precies een maand gestopt met roken, had eerste weken nergens last van, maar nu ook helemaal vermoeid. Drama!
  Raar dat er weinig over te vinden is en eigenlijk nauwelijks onderzoek naar is gedaan.

 20. Janssen Zegt:

  Ben al zeer vaak gestopt meestal vond ik het stoppen niet echt moeilijk maar na een aantal weken voelde ik me zo vermoeid en slap, lichamelijk en psychisch, dat ik daar door bezweek. Heb even geleden, na heel lang zoeken wetenschappelijk bron gevonden die bevestigde dat deze klachten, dit sterkt mij! Helaas kan ik hem niet meer vinden.:(

 21. majo Zegt:

  Hier iemand die aan e 5e dag bezig is zonder sigaretten . gaat me prima af enkel het slijm en inderdaad die vermoeidheid … ben heel de tijd moe moe en nog eens moe en dat ben ik niet gewent van mezelf.

 22. @lummeltje Zegt:

  Nu de 5e dag na mijn laatste sigaret. Overtuigd gestopt. Ik hoef die troep nooit meer, alhoewel het wel superlekker was :-)
  Direct na stoppen merk je bij bijvoorbeeld het fietsen al, dat het stukken gemakkelijker gaat! Dat is echt opzienbarend. Voor de rest, meer lucht, wel duizelig, tintelingen etc. Maar vooral sinds dag 2-3 MOE, MOE en nog eens MOE. Lekker anderhalf uur op de bank liggen slapen en weer wakker worden. En dan twee uur daarna weer moe zijn, en weer op de bank gaan liggen pitten, om ’s-avonds weer vroeg naar bed te gaan. Niet te geloven, wat kan een mens moe zijn. Maar, ik neem aan dat dit na verloop van weken wel over zal gaan ;-) Aan alle stoppers: KANJERS! PROFICIAT en veel FRISSE MOMENTEN!

 23. MARCEL Zegt:

  8 weken gestopt en mijn fysieke toestand wordt alsmaar minder. Ik was fit voor een roker, sportte 4 x per week en nu bijna niet meer. Wil alleen maar slapen. Ik heb nog geen enkel positief effect gemerkt. Ik loop alleen maar de deur van mijn huisarts plat met allerlei lichamelijke klachten. Het is zo heftig dat zelfs de gedragstherapeut vraagt waarom ik niet weer ga roken. Trouwens, als je lichaam nu ” schoon” is, waarom is het dan zo moe? Ik ben er van overtuigd dat roken slecht is, maar ik weet bijna 100% zeker dat nicotine voor sommige mensen betekent aanvullende endorfine en adrenaline en daardoor energie. De vraag is alleen waardoor het te vervangen op een gezonde manier. Roken wordt door het lichaam als een pijnprikkel ervaren. Als ik een sneetje in mijn vinger heb en ik gooi er desinfecterend middel op dan reageert mijn lichaam daarop als roken. Tis alleen overdreven om aan zelfverwonding te gaan doen natuurlijk. Mensen met narcolepsie hebben ook een tekort aan een bepaalde stof. Nicotine is voor enkelen een lifesaver. Ook al is het dodelijk

 24. tineke Zegt:

  Ben maand geleden gestopt cold turkey…maar ben zo moe herken het allemaal mijn ogen vallen gewoon dicht hoop dat het snel over is! Rookte wel 43 jaar al en verwacht ook niet dat mijn lichaam na een maand weer oké is.

  Trouwens het stoppen viel me erg mee,had het niet verwacht hoop het levenslang verder vol te houden.

  En nu maar meer bewegen, eten smaakt veel lekkerder!

 25. kim Zegt:

  haaaaaaaaaalo allemaal ik ben al 3maanden gestopt heb 15 jaar gerookt ben wel in mn zwanger schap gestopt toen had ik niet zoveel last vav de afkickverschijnselen als nu misschien omdat je dan gefocust bent op t kleine wezentje in je buik en wou voor hem zeker stoppen na mn zwangerschap door best een moeilijke periode flink gaan roken mn sigaret was mn beste vriens hahahaha best herkenbaar denk ik maaar dat is tie eigenlijk niet je word afhankeliijk erdoor en denkt dat je je er bter door voeld dat was ook wel zo vond ik toen nu ik wil t niet meer voor mezelof en mn kleine jonen van bijna 2 maaar o wat heb ik een buien zeg heb nu sdinds half jaar een leuke lieve vriend die ook gestopt is voor mij maaar oooo wat heeft ie t te voorduren met mij haha ach ik weet t is even een periode ik nzet door en heb altijd geroepen als ik dikker ga worden ga ikj weer roken maar dat vi8nd ik slap van mezelf ja ben dikker geworden maar is een kwestie van meer water drinken afleiding hebben gezonder eten en veeel alcahol hahah laatste was een geintje enne laatsre tipje als je dan gaaat stapppen wat ik laatste tijd weinig doe maar oke kauwgompjes op zak nicotinel hebt de minst zware kwam na paaar wijntjes bijna in de verleiding nam zon kauwgompje en drang was weg werkt echt nou ga er maar een eind aan maken want blijf typen bli8jkbaar had ik diet even nodig nou niet rokers heeeeeeeeeel veeeeeeel sterkte hou vol je kan t

 26. Peter Zegt:

  Ik ben 3 maanden geleden gestopt cold turkey, gebruik geen middelen om de bijwerkingen te verzachten, het stoppen viel in begin niet tegen maar sinds een week of 2-3 heb ik wel last van de bijwerkingen, ben moe, zweet veel, rode vlekken in mijn gezicht en iets waar ik me een beetje voor schaam, veel meer zin in sex. hoop wel dat het over gaat, sex is leuk maar die andere dingen is minder…………..

 27. Darius Zegt:

  al een maand gestopt met roken voel me prima bij.

 28. Keesie Zegt:

  Hoi , ben nu een maand gestopt met roken, enige waar ik mee zit is een branderig gevoel in m’n longen en het overdreven oververmoeit zijn. Ik kan zo met gemak dagen achter elkaar slapen. Ik heb een stukje tekst gevonden op het internet wat hier een verklaring voor kan zijn.

  http://www.stopnumetroken.com/blog/2009/08/02/ben-jij-ook-gestopt-met-roken-en-voel-jij-je-dan-ook-moe/

  Mischien een nuttige tip , wanneer ik me duizelig voel of een beetje onrustig slik ik een halve parazetamol en klaar is Kees .
  Groetjes
  Ps roken is voor junky ’s

 29. soufian Zegt:

  hoi allemaal , ben nu ook een week gestopt maar heb ook last van me borstkast sinds ik gestopt ben en ook van me schouders . En de laatste 2 dagen van me hele lichaam komt dit doordat me lichaam al die vuilheid aan het wegwerken is of is het wat anders. En veel succes allemaal

 30. robert Zegt:

  Na vijftig jaar roken ben ik nu ook plotseling gestopt. Nog maar kort, vijf dagen, maar vast van plan het vol te houden. Tot nu valt het mee. Behalve dan dat ik een triest gevoel heb (alsof ik ieder moment in huilen kan uitbarsten) en me hardstikke moe voel. ’s nachts minimaal negen uur slaap en ’s middags vallen mijn ogen dicht. Maar hier lees ik dat dit normaal is. Een goede site.

 31. mandy Zegt:

  vanaf zaterdag niet meer gerookt, ben wel heeeeeeeel erg moe,wat kost dit een energie zeg,maaaaaar ik geef het niet op,ik heb 11 jaar gerookt en wel vaker geprobeert om te stoppen, maar nu voel ik aan alles dat ik op het goede moment gestopt ben,

 32. Mireille Zegt:

  Proficiat aan allen, ik ben al 9 jaar van de sigaretten vanaf . . . rookte 3 pakjes per dag . . . (belga/bastos filter)
  Mijn 4 kinderen rookten ook allemaal en raar maar waar ze zijn allemaal ook gestopt waar ik echt wel tevreden/gelukkig mee ben. Nu rookt nog wel mijn toekomstige schoondochter . . . ik hoop dat ze binnenkort ook overtuigd geraakt om de sigaret te laten zodat dit een goed voorbeeld word voor al mijn (toekomstige) kleinkinderen. Mijn lieveke is nu ook al verschillende maanden gestopt na 50 jaar roken . . . tof he! . . . Hij heeft ook veel last van die slaperigheid en al die andere dingen . . . ik ben echt fier op hem. Men spreekt inderdaad te weinig over bijverschijnselen/moeilijke dagen die je allemaal krijgt door ‘t stoppen met roken, misschien vreest men dat rokers dan wat ontmoedigd geraken. Ik wens jullie goede moed en doorzettingsvermogen.

 33. anna Zegt:

  Lang gezocht naar mede moe mensen. Ben zelf al twee maanden rookvrij,na veertig jaar te hebben gerookt, en heb best last van afkickverschijnselen. Met name de vervelende moeheid. Ben een actief mens [tijdens m.n verslaving] maar nu komt er niks uit handen. Ontzettend moe, kan slapen op de gekste momenten wat erg lastig is. Jammer dat niemand weet hoelang dit kan gaan duren.

 34. margriet Zegt:

  Mensen ,eindelijk namen we deze belangrijke stap,gefeliciteerd !rookte zelf 25 jaar,laatste jaren teveel,nu na een afkickweek waarin ik een per dag rookte helemaal gestopt,huilde de eerste dagen om vanalles,en werd piekerig,en dan die extreme vermoeidheid je gaat daardoor bijna weer terug,maar ik weet nog hoe moeilijk die eerste rookvrye dag was en dat weerhoudmij dan.Ex rokers zeggen allemaal hetzelfde :VOLHOUDEN,het kan alleen maar beter worden.Mijn huid straalde weer na een week en ik fiets zonder buitnadem te raken een steile helling op!Succes.

 35. jannie Zegt:

  ik ben gestopt met roken, vijf dagen en ben moe. lusteloos en nergens zin in ja slapen. Je hebt je werkzaamheden. je verplichtingen, dus je moet door.
  ik ga door, want ik ben zo flauw van het roken. geen energie hebben, benauwd hebben. je stinkt altijd en dan nog een keer het geld. wat verrook je veel. Kun je heelveel leuke dingen mee doen. Allemaal veel succes

 36. Naambanaan Zegt:

  Ik ben nu 5 dagen gestopt en lekker moe! Waarom zeg ik lekker, nou omdat je lichaam normaal constant opgefokt is en aan het vechten is geweest om al die chemische troep uit het lichaam te werken! Vandaar :) Voor mensen die veel films kijken, geef ik even een waarschuwing, want in 80% van bijna alle films word gerookt! Onbewuste reclame en verleiding is dat. Ik heb de knop omgezet, en denk nu zo van : Ik heb nooit gerookt van mijn leven. Dat helpt ook goed :) Success allemaal, en gewoon volhouden. Ik rookte 1 pak shag van 50 gram om de 2 dagen a 7,75 euro. Op jaarbasis is dat 1410 euro ! En vanaf januari 2013 gaan de accijns ook nog eens omhoog ! Mij niet meer gezien !

  Jo Toedeloe ! Volhouden YO XD

 37. jacqueline Zegt:

  ik ben nu 5,5 week gestopt met roken. Heb mega veel last van alles zoals hier boven omschreven. Dit steunt mij enorm, deze herkenning. Ik merk ook dat ik kan lachen vanuit mijn tenen!!!! en kan huilen (op sommige dagen) om bijna alles en denk dan dat ik tegen een burned out aanzit. Zo’n diepe depressie ik dan voel, echt ongelooflijk. Ben ondernemer en altijd een oerenergie gehad. Maar nu, zomaar midden op de dag kan ik wel slapen. nachten van 6 uren slaap.
  Net zoals hier allen boven omschreven, jammer dat er niet meer over deze moeheid bekend is. Wel zie ik dat ik altijd heb gerookt om dingen niet te voelen…. Wel lastig nu, allemaal nieuwe gevoelens, maar 1 ding weet ik zeker, NOOIT meer roken. Hoop dat er snel iemand zegt, wanneer ik me weer fit ga voelen. allemaal veel succes en niet meer in de ban van de sigaret!!!!!

 38. clara Zegt:

  Ben nu 4 dagen gestopt en voel me geen stopper maar een niet-roker.
  Dat voelt voor mij beter in ieder geval.
  Voel me wel moe maar niet extreem gelukkig waar ik meer last van
  heb is soms een soort van eenzaam gevoel.Best triest eigenlijk dat zo’n stokje mijn leven heeft bepaald.Wat ben ik blij dat ik me niet meer druk hoef
  te maken of ik wel genoeg heb. Maar vooral hoe kan ik tegen mijn kind zeggen je moet niet roken maar het zelf wel doen. En dan die die adem ik heb nu tenminste geen vieze smaak meer in mijn mond.

 39. Bral Steven Zegt:

  Na vele jaren l&m gerookt te hebben besloot ik op 29 augustus te stoppen,ben nu al heel tevreden over mezelf.ik ben nu reeds 8kg vermagerd door op mijn voeding te letten.word wel ook soms vlug moe en dan nog het probleem dat ik onrustig slaap en altijd vroeg uit de veren ben.hoop dat dit toch betert komende tijd.

 40. lagast barbara Zegt:

  ben nu 63 dagen gestopt en heb het veschrikkelijk lastig!!!! ben een week zonder pleisters,
  voel mij zo slecht,zit nu ook nog met hand in gips,dus is om helemaal zot te komen
  de eerste 14 dagen gingen heel goed,dan een week of drie lastig,dan terug iets beter maar nu,,man man man,voel mij zo depri,niet normaal
  ben moe,kan op ieder moment wenen,maar ik bijt deze keer door,hoop gewoon dak mij gauw beter zal voelen,voor mezelf maar ook voor mijn man en dochtertje;
  rook al 28 jaar en toch wel een sigaret of 29

 41. Linda Zegt:

  ERVARINGSDESKUNDIGE IN STOPPEN MET ROKEN EN MOE/DEPRI ZIJN.
  Ik ben juist (alweer) 16 dagen gestopt met roken en ben ook ontzettend depri en moe. Ongeveer een 2tal jaar geleden ben ik ook gestopt met roken, juist zoals 4 jaar geleden, etc…, heb dus al verscheidene roostoppogingen achter de rug, en daarom durf ik dus zeggen dat ik ervaring heb in wanneer het moe zijn overgaat!

  1) Volgens mij heb je de uren slaap die je lichaam vraagt daadwerkelijk nodig en moet je deze als het ware ‘uitzitten’. Toen ik werkloos was en stopte met roken heb ik een maand aan een stuk denk ik geslapen, alsmaar slapen, slapen, lezen, filmpje, slapen, en daarna was ik zo fit en vinnig als een ADHD tiener. Ook gestopt toen ik werkte en dus niet alsmaar kon slapen; toen bleef ik depri en moe, zelfs na 3 maanden nog. Vandaar dat ik denk dat je lichaam de uren slapp nodig heeft en raad ik iedereen aan om te slapen als je kan tijdens je rookstop.
  2) Even nadat je wakkker wordt moet je meestal slijm (met een boel teer in)ophoesten. Ik denk dat je longen dus tijdens de slaap (en bijbehorende rustige ademhaling) druk ‘bezig zijn’ het vuil te elimineren.
  Tip: Altijd alles uitspeken in een zakdoekje want teer is dus het middeltje dat dient om alles af te dichten, en verstopping (constipatie) is hier volgens mij mede het gevolg van; Logisch!!! En dan kom je aan puntje 3: De darmen.
  3) Er is een duidelijk wetenschappelijk verband tussen hersenen en darmen, weerstand en darmen, dus oo vermoeidheid en darmen, én er is een verband tussen constipatie en stoppen met roken. Nicotine zou de darm stimuleren, en deze valt weg, en de teer ‘dicht’ alles en verstopt als de beste. Daarboven op komt de verandering in voeding, want als je stopt met roken, durf je weleens het dubbel eten, en ook veel ongezondere dingen eten als tussendoortje. Puur uit honger. Dus verwen je darmen, met liters yoghurt, muesli, pruimensap, heel veel noten (de stukjes reinigen de darm), én bovenal fietsen, want dat is pure massage voor de darm.
  4) Tenslotte moet je ichaam volledig opnieuw leren functioneren zonder sigaretten en dus met lagere hartslag, andere schildklierwerking, andere hormonenbalans, etc…etc…
  Veel succes allemaal, gewoon VOLHOUDEN en het gaat OVER!!! Alleen opletten dat je zoals ik niet zo achterlijk bent om terug te beginnen, nadat je je superman (vrouw) voelt en alweer vergeten bent hoe erg het allemaal was en toch nog eens eentje wil proberen. Niet doen, nooit doen!!!! Blijven denken (opschrijven, ophangen) wat alle voordelen zijn. De dagen BLIJVEN tellen, ook al is het al 4 maanden geleden. En je eventueel voor extreem moeilijke momenten blijven wapenen met nicquitine Lozenge of zo op zak te houden.
  Succes en groetjes!

 42. sjoukje kleine Zegt:

  mij
  man en ik zijn alle twee volgende maand 2jaar gesopt

 43. Ro Zegt:

  Heb er nu net 19 dagen op zitten zonder te roken, en ja met name de laatste 5dagen een moe gevoel. Zo moe dat je inderdaad zo kunt slapen. Echt moe kan het niet zijn want als ik me ’s avonds bij elkaar raap en naar de sportschool ga heb ik energie voor 2. Meer als voorheen. Ik loop rustig de 5km in 25 minuten om daarna nog even een dubbele spinklas te volgen. Als ik hiervan thuis kom is het gevoel van moe zijn ook verdwenen.
  Helaas komt het de volgende dag alweer terug. Ik ga der maar vanuit dat dit binnenkort wel verdwenen is. Dus laat je niet gek maken allemaal. We zijn verschrikkelijk goed bezig door niet te roken.
  Die onprettige gevoelens zullen eerdaags wel verdwijnen. Geef er zeker niet aan toe.
  Allemaal heel veel succes en……..je kunt het.

 44. bruno Zegt:

  Hallo allen.

  Eerst en vooral mooi dat jullie allemaal gestopt zijn en hopen dat je het blijft volhouden, voormij het zelfde natuurlijk ben al 7 maanden gestopt nu en heb niet veel last gehad, gewoon stoppen hoe de meesten het doen..

  Hetgeen waar ik wel last van heb is kort van adem, maar ik heb gelezen dat het na een 3 tot 9 maanden beter zou gaan ook het vermoeidheid en slaperig gevoel zou beter worden dus hopen dat het waar is..

  Voor de rest wens ik iedereen veel succes en blijven volhouden…

 45. Thee Zegt:

  Na 30 jaar cold turky gestopt omdat ik een zware longonsteking kreeg. Die moeheid herken ik maar kan ook een restverschijnsel zijn van de longonsteking waarvan ik nu nog steeds aan het herstellen ben ( al drie maanden ) Ik mis eigenlijk die hele sigaretten geneens want als ik had geweten dat stoppen zo easy was………….had ik het jaren geleden al gedaan! Alleen ik voel me ellendig héél emotioneel, opstandig, en vaak het gevoel alsof mijn rug bovenin in de fik staat. En ja moe totaal geen energie en nergens zin in. Op een vrije dag moet ik mij moeite doen het huis uit te gaan. En toch geestelijk intereseert het mij echt gene ene malemoer meer. Ik ga gerust bij anderen zitten die wel roken en het doet mij niets. Maar waarom moet een mens zich zo lang ellendig voelen nadien pffff als dit de grote opruiming is na 30 jaar. Ben ik bang wat mij de komende tijd nog te wachten staat. Want nogmaals het kan van het roken zijn OF als restverschijnsel vd LO. Anyway aan een ieder die gestopt is VOLHOUDEN wij hebben die peuken niet nodig, het heeft al die jaren alleen maar tussen onze oren gezeten. ROKEN hoeft niet. Groot applaus voor de stoppers onder ons incl mijzelf ;-)

 46. maurice Zegt:

  Stoppen met roken is altijd niet goed. Als men 30 à 40 jaar heeft gerookt,is uw lichaam het gewoon. Als men stopt,dan begint het lichaam te reageren,en dat zal het blijven doen,tot dat het terug krijgt wat het altijd heeft gekregen.Als men zo lang heeft gerookt,en men is zo al rond de 65 jaar,en men heeft nog geen kanker,dan zal men er nooit geen meer krijgen.Men kan wel dood vallen,maar iemand die nooit gerookt heeft,kan op die leeftijd ook plots dood vallen. Ik rook zelf ook niet,maar daarom wil ik niet zeggen dat ge terug moet beginnen roken. Alles wat ge voelt en hebt na stoppen met roken is voor de rest van uw leven.

 47. annie Zegt:

  ik ben nu 7 weken gestopt en ik heb volgens mij een bijwerking van het roken, wil vragen of iemand op deze site het herkend. ik heb namelijk door mijn hele lichaam een soort van tintelingen, ook als ik mijn gezicht aanraak een heel vreemd gevoel. en als ik wil gaan liggen is mijn ademhaling heel anders dan wanneer ik zit of loop. wie heeft dit ook

 48. Valencio Zegt:

  Voor iedereen die op deze site naar informatie zoekt: zorg ervoor dat als je gestopt bent je heel veel water drinkt, dit zuivert je lichaam en aangezien je met een ‘grote’ schoonmaak bezig bent is dit echt noodzakelijk. Dit neemt ook je moeheid voor een deel weg. Zorg ervoor dat je je lichaam rust gunt en bouw voldoende structuur in (dagelijks zelfde tijd naar bed en opstaan) want je lichaam heeft al moeite genoeg met de veranderingen. Help het dus een beetje mee. @ Annie, dit is niks om je zorgen over te maken, de doorbloeding in je lichaam verbetert zich en daardoor voel je tintelingen. (een positief signaal dus) Succes allemaal, en doe het voor jezelf, voor je lichaam! Luister naar je gevoel…

 49. Dagma Zegt:

  Sinds 8 weken gestopt met roken, met behulp van pleisters. Begonnen met de zwaarste pleisters, maar daar werd ik beroerd van. Kwam op het idee de pleisters door de helft te doen en toen dat nog te zwaar was, iedere pleister door 3 te knippen. Scheelt ook weer in de portemonnaie. Al met al heb ik 3 pakjes pleisters nodig gehad om van het roken af te komen.
  Nu heb ik, toen ik begon met de pleisters, allemaal uitslag op mn kin en bij mn mond. Wie herkent dit, het lijkt een beetje op rosacea. Heb metronidazol creme gekregen van de huisarts, wat wel helpt. Kan de uitslag te maken hebben met het stoppen met roken?

 50. Nicky Zegt:

  Ik zit nu in mijn 4e rookvrije week (16 jaar gerookt, pakje per dag) en ik ben kapot moe. De hele dag eigenlijk. Niet zo gek, want ik word sinds 2 weken standaard minimaal een uur vóór mijn wekker (en die staat al vroeg) wakker. Klaarwakker. Ben helemaal geen ochtendmens. Veel aftes ook in mijn mond. Schijnt erbij te horen, maar erg vervelend. Kortom, hoop dat ik me snel wat fitter ga voelen, want dat zeggen ze toch altijd?!

 51. andre Zegt:

  Ik ben 3 dagen geleden gestopt .ben vreselijk moe , slaap slecht. . Na 30 jaar gerookt te hebben en diverse stop pogingen ben ik vast besloten het nu wel vol tehouden.

 52. frank Zegt:

  Ik word eerder en frisser wakker dat is alleen maar beter, maar na 3 uurtjes wakker zijn zou ik zo weer een lekker dutje kunnen doen, erg moe en weinig zin in dingen ik hoop dat het over gaat ik voel me echt een lui varken. maar ben blij datik gestopt ben met roken, ik heb zware momenten gehad dat ik dacht: en nu ga ik sigaretten halen! voelde me neergeslagen en ongelukkig, 15 min later is dat gevoel weg en ben ik blij dat ik geen sigaretten heb gekocht. deze momenten worden steeds minder, gelukkig maar! het zit allemaal tussen onze oren. wat mij ook wel geholpen heeft is de elektrische sigaret zonder nicotine!!!! gewoon een aardbeien smaakje af en toe een trekje geeft me rust verder niks. succes iedereen! en houd vol!

 53. Arthur Zegt:

  Ik ben nu 2 maanden gestopt met roken. ik rookte 3 pakjes zware sjag per week en soms 4.
  De eerste 1.5 maand totaal geen last van vermoeidheid, maar nu…pffff…slapen moe …slapen en moe….ben blij dat ik niet de enige ben maar hoop dat het snel over gaat want ik wordt er gek van.
  We gaan gewoon door…

 54. Se77 Zegt:

  Ik heb een super plan bedacht om te stoppen met roken, ik rookte 13 jaar en vaker geprobeerd om te stoppen maar nooit gelukt en nu wel omdat ik een super tip heb bedacht. Namelijk als je zin krijgt in roken MOET je aan een andere drug denken, ik zei in begin tegen mezelf ik hoef die cocaïne niet maar toen na een tijdje dacht mijn lichaam dat ik het echt moest hebben, ik dacht what the … Het wordt erger dus zei ik ik hoef die chips niet en nu ben ik best zwar en verslaafd aan chips, maar toch beter dan roken.

 55. derde dag Zegt:

  Derde dag vandaag, kracht voor niets, alleen willen slapen. Mijn lichaam smeekt om sigaretten, het is mijn koppigheid die mij overeind houdt. Nee, ik wil niet mijzelf vergiftigen ten goede van sigarettenfabrikanten, nee, ik ben sterker dan dat.

  Heel veel sterkte aan anderen die net als ik op dit moment een strijd leveren tegen sigaretten.

 56. Tring33 Zegt:

  26 dagen gestopt. En ik slááp veel en droom heftig.
  Werkeloos, dus niet vroeg naar bed. Maar na even wakker worden rond 07:00 ogen dicht en doorslapen tot 11:00 of later….lijkt met de week erger te worden, slaap nu >10 uur per nacht en wordt dan nog moe wakker ook!!

  En drómen…niet normaal. Soms echt nachtmerries, meestal heel bizar en levendig. Ik ben cold turkey gestopt dus is niet aan Champix oid te wijten.

  Binnenkort met werken beginnen, maak me daar toch een beetje zorgen over…moet ik voortaan om 20:00 maar naar bed gaan??

 57. Ex roker Zegt:

  Fijn om alle verhalen te lezen.
  Korte sterke verhalen over roken en moe!!
  Het geeft mij kracht en daarom.

  Mijn verhaal.

  Ik ben 30 dagen gestopt. Cold tucky
  De eerste 10 dagen waren een hel.
  Wanneer ik nu terug denk, het waren helse dagen.
  Ik wil dit niet nogmaals meemaken.

  Zweten, slapen, dromen en ik was een monster in het gezin.
  Ik had het gevoel of was ik aan het afkicken van de heroïne !
  Het zal wel, maar ik meen het echt.
  Slapen, veel slapen maar ik zat s,nachts op bed. Dan kon ik weer niet slapen.
  In de ochtend vroeg wakker, zweten en enz.

  Dan……opstaan, angst…..veel angst…….opstaan en dan…….
  Zonder sigaret de dag door.

  De eerste twee weken ben ik thuis gebleven en kon bij angst vluchten naar bed.

  Toen heel langzaam werd het minder.
  Nu 30 dagen verder nog veel, dromen, angst, boosheid, enz verslaving gevoelens.
  Vind ik ook dat er meer aandacht aan de afkick mag worden gegeven.

  Ik vond het hels en voel dat ik nooit meer de oude word.

 58. sabrina Zegt:

  ik ben sins 4maanden gestopt met roken door paard ongeluk en mij rug gebroken !! dus 10 vijzen in mij rug !!! voel mij moe draaig en slaap slecht hoofdpijn en mij kapot eten !!! ben 7 kilo bij gekomen !! kan helaas niet veel bewegen omdat ik aan het revalideren ben !! wil geen 100kilo wegen !!! soms zou ik terug willen roken !!! groetjes sabrina xxxx

 59. suus Zegt:

  Na dertig jaar gerookt te hebben was ik het zo zat om te roken. Ook werd ik kortademig en dat is niet prettig. Nu 3 weken gestopt, heb ook tintelingen in armen en handen gehad. Ik hoef niet te hoesten maar ben zoooo moe. Ik kan heel de dag door wel tukjes doen. Ben benieuwd hoelang dit gaat duren.
  Opvallend is het dat mijn bloeddruk is gedaald van 170/92 naar 118/78. Super, ik wil nooit meer roken. Ben trots op mezelf en op alle stoppers.

 60. annie Zegt:

  Na alle middelen wel gebruikt te hebben,die dus faalde, ben ik na 1 laserbehandeling nu toch echt gestopt, niets hielp van het idee werd ik al gek en ging alleen maar meer roken, het is heel raar om niet te roken maar het is alsof ik nooit gerookt heb, heb wel rare gevoelens, wiebelende benen zo nu en dan,moe en dan weer euforisch kortom allemaal heel vreemd, maar het gaat over,ik drink veel water,neem ’s avonds een valeriaan tabletje van de etos in,sta ’s morgens fris op en ga direct een stuk lopen en probeer zo nu en dan zelfs een stukje te rennen en dat gaat steeds beter,kom thuis neem een kop thee en eet ontbijt en een shake met allerlei rood fruit gemixt en dat brengt me zeker tot de lunch de nodige vitame tabletten erin, veel vitamine c zeker 1000mg dat helpt bij elke verslaving,maar zo wantrouwend als ik was,het is dat ik het vergoed kreeg en dacht ach ik probeer het het zal wel weer niet lukken, is het wonder geschied, ik rook gewoonweg niet meer en heb geen trek ook niet als ik andere mensen zie roken, het is te bizar gewoon, maar ben reuze blij en kan het iedereen aanbevelen, dit was echt mijn laatste poging en zou anders maar blijven roken en me erbij neerleggen dat ik veel te gestresst ben om te stoppen en het dus nooit zou lukken dan maar niet en lekker blijven roken en het zit echt niet tussen je oren, normaal onmogelijk voor mij om te stoppen en na deze behandeling is het of ik nooit gerookt heb,pakje ligt voor mij en ik heb er niets mee, ik eet ook niet meer dan anders, het is absoluut weg, nou mooier kan ik niet wensen en iedere dag voel ik me lekkerder en beter in mijn vel zitten dan ooit tevoren, Roken ik weet niet eens meer wat het is, is dat niet BIZAR, ja toch.

 61. sharona Zegt:

  Hoii allemaal…vandaag een week gestopt met roken…ging me beter af dan ik dacht op somigge momente wel behoefte en trek vooral op dag vier en vijf had ik daar last van…maar ik voel me nu tiental x beter…ik las dat de meeste vermoeid zijn en vroeg wakker worden….ik zelf word elke ochtend om tien voor 7 wakker maar juist uitgerust en heb over de heledag veel meer energie! Mischien komt dat omdat ik zelf niet snoep en weinig bewerkte dingen eet waardoor je lichaam zichzelf minder moet reiningen…en veel water drink en dat ik sinds een week extra vitamine zoals b6,magnesium en zink …ben trouwens nog geen grammetje aan gekomen en hoop dat zo blijft ook…veel succes mensen blijft gestop we kunnen het !

 62. Rob Zegt:

  Zo eindelijk weer gestopt met Roken dit keer door lazer behandeling ik heb al vele manieren gehad van hypnose tot cold turky. Maar ik moet zeggen dat laser erg goed werkt! Geen last van afkick verschijnselen en ook geen probleem als iemand naast je rookt. Het is in mijn ogen een wonder behandeling. Maar nu ik weer 3 weken niet gerookt heb ik rookte 25 marlboro’s medium per dag…. Al zeker 20 jaar. VERMOEID EN NOG EENS VERMOEID te bizar voor woorden en al helemaal moeilijk uit te leggen aan je omgeving.. Jaja doordat je gestopt bent met roken? Ik had de eerste week zoiets ik heb iets onder de leden dacht al het ergste toevallig had ik een prescan al op de rit gezet om mijn lichaam volledig te laten controleren op verborgen ziektes en ook een totale long scan hoorde daar bij. Maar niets was er aan de hand enkel de bloedvaten de wand daarvan is 10 jaar ouder dan mijn leeftijd en dat komt door roken. Dan ga je zoeken op internet en dan vind je er wel veel over en dat stemt mij gerust dat ook deze webpagina bestaat :) Ik ga er ook van uit dat het minder zal gaan worden en dat dat zeer geleidelijk zal plaats vinden. Veel water drinken is een veel gehoord advies. Nou mocht ik er over een maand of 2 er nog niet vanaf zijn meld ik mij hier wederom. MVG ROB

 63. gerard Zegt:

  ben nu 1 maand geleden gestopt ben 60 jaar had er behoorlijk last van hartkloppingen en zo heb er geen last meer van val elke avond in slaap in een luie stoel kan slapen als een beer
  heb veel meer energie heb nog wel last van hyperventilatie omdat ik veel meer lucht krijg maar dat gaat ook wel weer over nu denk laat ze maar roken asl ze zestig zijn stoppen ze vanzelf wel
  maar moet wel denken wat ik ga eten want ik heb vaak honger
  maar daar ga in de toekomst daar wel op letten wandel elke avond na mijn werk zon 8 km wat ik wel heerlijk vind
  voel me lichamelijk al een stuk fitter hoop dat het zo blijft gr Gerard

 64. geert Zegt:

  ik hoor hier iedereen over moeheid maar kunnen ze er ook bij zetten wanneer het weer over gaat duurt het 1 weer of 8 weken of 10 weken ,

  ik zelf ben nu 3 weken gestopt en ben overdag met werken niet moe wel trager en minder uithouding heb ik , maar s”avonds zodra ik thuis kom ben ik lui komt niks meer uuit mijn handen geen zin om te sporten alleen maar moe

 65. Eddie Zegt:

  Nu 6,5 maand gestopt! apetrots! Wél 5 maanden Champix geslikt en ik vind het een absoluut wondermiddel! als je maar niet te snel stopt omdat je denkt dat het wel kan… Heerlijk om zolang gestopt te zijn! En als IK het kan…………….. Dus gewoon stoppen jij!!!!! NU!!!!! het kan en het is beter, voor je leven! Succes! (en die extra kilo’s… ach die komen nog wel aan de beurt!)

 66. Marijke Zegt:

  Derde dag na soft laser behandeling en voor mij geen wonder behandeling, al heeft mijn man en collega veel minder klachten. Ik rookte het minste van hun en heb dus echt zin in een sigaret, maar wordt gek van die moeheid. Ben normaal een heel energiek typje en voel me nu een slaapwandelende zombie. Heerlijk te lezen dat je niet alleen bent. Drink liters water en 2x daags kruidenthee van de therapeut ivm afvalstoffen. Woon buiten, dus krijg mijn portie frisse lucht zat. Vanmiddag maar flink eind met de honden lopen …. ben benieuwd hoe het Rob vergaat. Dit is mijn derde poging en het moet nu echt eens gaan lukken. 46 jaar, waarvan 27 jaar gerookt, 12 sigaretten per dag (op feestjes meer)

 67. Tebra Zegt:

  Hallo allemaal!!
  Ook ik ben erg blij om de ervaringen van anderen te horen.
  Ik ben morgen precies een week gestopt na een laserbehandeling.
  (Ik rookte ongeveer 17 jaar)
  Helaas had ik daar meer van verwacht.
  Ik ben een mega-super-stresskipen de afgelopen week was een grote hel!!
  Voor mijn gevoel is er eerder een maand voorbij dan een week.. Ik blijf trek houden, ben super wiebelig en mijn humeur veranderd van duivels naar emotioneel depri, niet normaal!
  Ik ben ook zo moe maar zoals nu kan ik de slaap niet vatten dus ben ik maar weer wat gaan doen. Ongelovelijk wat die klotestaafjes met je doen.
  Ik heb nog een lange weg te gaan, maar wil deze lijdensweg nooit meer meemaken dus ik geef niet op (al is het soms zo verleidelijk om op te geven)
  Ik heb een kanjer van een vent die mij door en door steunt, al is hij de pineut en leeft hij met een duivelin samen, hij blijft zo vreselijk lief!! (kom maar met dat lintje!!) :p
  Steun helpt echt!! Én een doel!! De mijne: Mijn kanjer meenemen naar een mooi land!!
  HET GAAT ME LUKKEN!!! (dit is mijn euforische bui denk ik, hhi!)
  Lieve mensen, als ik kan stoppen (zonder schade te maken) kan iedereen het!! :p
  HEEL VEEL SUCCES!!
  Liefs Tebra

 68. Erkan Zegt:

  Hallo allemaal,

  Ben nu al bijna 7 weken gestopt met roken. Eerste 6 weken had ik er niet zoveel last van en voelde me zelfs beter in de ochtend enzo. Alleen deze week heb ik een spierpijn aan m’n bovenbenen, buik, rug en armen. Spierpijn zonder enige inspanning waar ik me een beetje zorgen om maak.
  Nog iemand die ook zo’n soortgelijke verschijnsel heeft meegemaakt ???

  Groeten.
  Erk

 69. Peter Zegt:

  Hoi Rob hoe gaat het nu bij jou? Nog steeds vermoeid?

  Ik ben nu al 5 weken gestopt en ga zeer waarschijnlijk weer snel beginnen. Voor de vooroordelers heel even wachten met je mening! Want in de afgelopen 15 jaar ben ik al zo’n 8 x gestopt. De langste poging was ongeveer 4 jaar en de kortste minimaal 6 weken (dus de lastigste ontwenning is dan al lang voorbij). Echter bij mij resulteert dit in vermoeidheidsklachten, concentratieverlies, spraakgebrek, heesheid, kortademigheid en spierpijnen en zeer snelle verzuring (zelfs bij traplopen of tandenpoetsen).
  Na de periode van 4 jaar was ik bijna rijp voor de wao. Echter als ondernemer laat je dat niet zo maar gebeuren. Ik zou zo graag willen dat iemand dit serieus zou nemen en met een helpend advies kwam want natuurlijk wil ook ik van die stinkgewoonte af. Alleen tot op heden alleen op vooroordelen van omgeving en ook van de reguliere geneeskunde gestuit. Oh ja in die 4 jaar maar ook bij de latere pogingen heb ik heel veel geld uitgegeven aan allerlei alternatieve geneeskunde. Helaas grotendeels weggegooid geld geweest. Ik ben nu nog geen 50 en sportief en aktief ingesteld. Ben wel bang dat ik nu weer moet gaan beginnen omdat het zelfde liedje van alle klachten al weer begint. groeten Peter

 70. sebastiaan Zegt:

  Heel herkenbaar moe zijn. Ik ben nu 7 dagen gestopt met roken en ben echt kapot Ik ben ontzettend moe de hele tijd, verder ben ik al een paar dagen behoorlijk in de diarree pfff, is dit herkenbaar mensen??
  Verder ben heb ik nu niet meer de behoefte om te gaan roken wel een zwak moment af en toe, maar dan denk ik weer!! neee niet doen je gezondheid is veel belangrijker.
  Ik hoop dat alle klachten snel zullen afnemen want dan kan ik weer gaan hardlopen zonder ademhaling problemen, dat is mijn doel!! whaha

 71. Tinus Zegt:

  Doordat de stofwisseling trager is geworden, wordt je vermoeid en kom je aan. Neem 3 x per dag een kelp tabletje en voor de dames onder ons die ook nog eens in de overgang zijn en niet kunnen slapen 3 x per dag soja tabletje van de tuinen. Binnen 2 dagen zijn alle klachten over en je komt niet meer aan, je bent niet meer vermoeid. Succes!

 72. Leon Zegt:

  5 januari 1975 voor het eerst gestopt. Zestien jaar en twee jaar atletiek. Daarna mijn leven lang gerookt, totdat mijn lieve vriendin zei, wat zwak dat je niet kunt stoppen. Ik trok me dat erg aan, ook dat vrienden zeiden dat ik stonk, dat mijn dochter het ook niets vind en mijn stiefdochter taai slijmziekte een longziekte heeft. En dat alles werkte.
  5 januari 2014 en nu is het de 30e. Het gaat goed. Ik sport als een idioot. De dag na het stoppen kneusde ik mijn ribben. Maar ik blijf elke dag wat doen. Fietsen, zwemmen, fitnessoefeningen. Weinig echte moeilijkheden. Niet moe wel vroeg wakker. Mijn grootste angst is dat sigaartje als je denkt dat het geen kwaad meer kan. Maar het is wel knap van ons allemaal. Van harte mede niet-rokers.

 73. jeannette Zegt:

  Hoi ben gestopt sinds 18november 2013. Was al eetder gestopt in het zelfde jaar, maar tijdens een gezellig avondje was ik de klos. Ach joh 1 peukkie ,wat maakt dat uit zeiden ze. En deze meis was de pineut DOM !!!!. Maar 3 maanden daarna in november dus ,weer gestopt . En nu voorgoed ,geen gezelligheid peukkie ,dan ben ik maar niet gzellig hahaha. Voel me top ,geen last van een terug valletje. Vriend lief rookt nog ,prima lekket buiten of inde schuur. Ons huis ruikt heerlijk fris , alles blijft lekker langer schoon. voor mij gee peukenmeer. Nu niet , never. nooit meer. Hee veel succes allemaal ,we kunnen die stink stok de baas bijven !!!! ;-) )

 74. Hanneke Zegt:

  Morgen heel snel kelp tabletjes halen! Dank voor de tip! Ik hoop zo dat het helps. Ben gestopt met roken op 31 dec 2013. In Jan gestart met hardlopen. Ik loop nu 5 km zonder interval en ben supertrots. Maar ik ben zo moe!

 75. marielle Zegt:

  Ik ben sinds 1 januari 2014 per direct gestopt. Eerste week viel wel mee de weken die volgenden waren hel heel slecht slapen heel onrustig. Ik ben nu 6 week gestopt en heb nog steeds nachten dat ik verschrikkelijk slaap, onrustig en dan snachts recht op in bed zitten en niet meer kunnen slapen. Meer mensen die hier last van hebben?

 76. Karin Zegt:

  30 januari na een bezoek aan de vaatchirurg in 1 keer gestopt na 36 jaar flink gerookt te hebben. Maar ik ben ook zo moe en heb moeite met mensen om me heen die wel roken.Wat ik ook vaker las in deze reacties is dat sommigen ’snachts vaker wakker zijn waardoor je ’smorgens dan weer moe opstaat. Dat is lastig maar hoop dat dat gauw over gaat. Heb nog moeite maar het wordt steeds minder. Ik hoor dan nu ook eindelijk bij de niet-rokers.

 77. frits Zegt:

  Deze week 5 maanden gestopt zonder hulp pleisters of wat dan ook. Ik heb absoluut geen moeite gehad met niet meer roken omdat ik wilde stoppen. Wel ben ik nog steeds erg moe, niet normaal gewoon. Ga er vanuit dat het vanzelf beter gaat, dit is niet prettig zo moe te zijn en de hele dag wel kunnen slapen. Maar roken ben ik mooi vanaf…….

 78. manuel Zegt:

  Beste ex-rokers.
  Ik ben 10 december 2013 inneens gestopt met roken. Ik had me er mentaal op voorbereid,dus ben ik begin december begonnen met hardlopen. Sinds half februari kan ik zeker een half uur achtereen hardlopen. Ongeveer 5 dagen per week loop ik hard. Wat ik hiermee wil zeggen is dat combineer het stoppen met roken met sporten. Zo hoef je niet bang te zijn om aan te komen. En door regelmatig te sporten ga je vanzelf minder eten. Dat is en was bij mij het geval. Sterkte voor alle ex-rokers en toekomstige ex-rokers.
  Want het is en blijft allemaal troep die nicotine.

 79. manuel Zegt:

  Oja vergeten erbij te melden dat ik na 30 jaar roken het mij wel heel makkelijk is gegaan om die troep links te laten liggen. Het zit allemaal tussen je oren mensen. Stoppen is heel makkelijk vergeet dat niet.

 80. Hans Zegt:

  De vermoeidheid door het stoppen met roken waar veel mensen het hier over hebben wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat je lichaam gaat ontgiften waardoor o.a je lever harder moet gaan werken . Daarnaast wordt ook je stofwisseling gereset. Belangrijk is om aanvullende vitamines en voedingstoffen te nemen en echt rust te nemen ,( wandelen in het bos) . Je lichaam geeft niet voor niks dit signaal af ! :

  Suntheanine , L-Theanine ( te koop bij goede Natuurwinkel )
  Magnesium met B-vitamines
  Vitamine C
  Zink
  Avena Sativa

  Zoals al eerder genoemd ….

  Daarnaast kan in sommige gevallen (ik hebt het zelf gehad ) de schildklier niet goed werken .
  Doordat de stofwisseling trager gaat werken nadat je bent gestopt
  kan in een enkel geval een bestaand probleem met een te traag werkende schildklier tevoorschijn komen. Dit kan voor forse problemen zorgen waaronder depressieve gevoelens etc. Je kunt bij je huisarts een labformulier halen en je hier op laten prikken. Dit probleem heb ik nog niet vaker in dit verband gelezen op internet maar het bestaat wel degelijk…
  Ik zelf was gestopt maar ben uiteindelijk weer begonnen nadat ik de problemen met mijn schildkier had onderkend . Rook nu gedurende 10 jaar 6 sjekkies per dag … En wil binnenkort definitief gaan stoppen , zeker ook omdat ik in de verslavingszorg werk en het gewoon je lichaam sloopt.

 81. Yvonne Zegt:

  Hallo , ook ik ben gestopt na 43 jr te hebben gerookt ,opeens ….Cold turky en verbaas me er nog steeds over geen afkick verschijnselen te hebben gehad.Ik had geen stem meer ,heel zwaar en kon zinnen niet afmaken ,nu praat ik weer gewoon en kan zelfs weer meezingen .maar ook ik ben nu na een jr en 2 mnd gestopt te zijn …moe ,moe moe .vreselijk is dat en hoofdpijn ,is dat normaal na een jaar. Kan dat nu gezien worden als afkickverschijnselen?

 82. Menno Zegt:

  Ben anderhalf jaar geleden gestopt met roken. Eenvoudig zonder hulpmiddelen, gewoon omdat men zei dat het beter was niet te roken. Helaas mijn ervaring is GEEN steun in de rug voor mensen die net gestopt zijn of willen stoppen)
  Heb sindsdien een lijst van klachten, die alleen maar erger leken te worden:
  * zeer slecht slapen
  * duizeligheid ( soms in zeer ernstige vorm zodat ik denk dat ik een een of ander infarct ga krijgen of zo)
  * in lichte mate permanent misselijk en heb ik hoofdpijn
  * een kilo of 7 aangekomen
  * geprikkeld (een kort lontje)
  * kortademig (lijkt wel of mijn conditie steeds slechter wordt)
  * pluspuntjes: rokershoestje nagenoeg weg en je houdt iets, maar dan ook ietsje meer geld over.

  Ben twee weken geleden weer begonnen met roken en voel me uitermate goed. Alle klachten zijn verdwenen!!! Ik heb geduld, maar na anderhalfjaar hoop je toch echt dat de je geen klachten meer hebt. Ik was gestopt en dacht me nog beter te gaan voelen… helaas.
  Kan iemand me uitleggen wat hier aan de hand is?

 83. cc Zegt:

  hallo allemaal,
  heel herkenbaar jullie verhalen, en voelt als een grote steun, dank daarvoor!
  ik ben sinds 12 juni gestopt, cold turkey, omdat ik er na 20 jaar een pak per dag genoeg van had.
  eerste dagen voelde hetzelfde als op een hele lange vlucht zitten, daarna was het lichamelijk ok. sinds de tweede week tot nu volgende verschijnselen:
  prikkelbaar, stemmingswisselingen
  moeheid en slapeloosheid
  enorme gewichtstoename (van 55 naar 60 k in 7 weken), en opgeblazen buik, geen goeie stoelgang
  ik mis een kick, dus neem ik sneller pedis, of eten en drankjes met sterke smaken
  longen voelen schoner aan

  ik ga de tips die jullie schrijven uitproberen, en ik houd jullie op de hoogte.

  succes iedereen!

  ps ondanks de waslijst aan klachten en de geringe voordelen die ik op het moment heb waargenomen, wil ik nooit meer roken. voel me een niet-roker met problemen…niet een roker die probeert te stoppen!

 84. henk Zegt:

  hallo stoppers…
  ook ik ben cold turky gestopt na 4 jaar gerookt te hebben, en op het laatst 3 pakjes marlboro per dag!!
  ik ben moe!!! slaap de hele dag en nacht, maar wil dit toch gaan afbouwen, want er komt niks meer uit mijn handen!!
  respect voor een ieder die ook gestopt is /of ook aan stoppen denkt.. samen staan we sterk!!

 85. Willem Zegt:

  Hoi Allemaal ,

  Ik was al eens gestopt in 2000 en heb toen 7 jaar niet gerookt , door stress en veel problemen weer gegrepen naar de sigaretten. ( en een spijt van gehad )

  Tja na toch weer 7 jaar flink aan het roken te zijn geweest , wilde ik nu weer gaan stoppen , zeker nu me leven weer op poten terug staat.

  Ben nu op de zelfde manier gestopt als toen , met medicatie Zyban .

  In 2000 was ik toen met 3 dagen gestopt en echt nergens last van gehad , maar nu pfff word gek van me zelf .

  Voel me zo onrustig in me lichaam , dat ik op zoek ben he ik dit weer rustig kan krijgen .
  Het houd wel even een paar min aan zo rond de 5 soms en dit meer keer per dag , nu rookte ik wel veel meer dan de eerste keer dat ik stopte met roken toen rookte ik een pakje shag in de 3 dagen , nu was dat gewoon 1 pakje shag per dag en soms wel meer.
  Ook dit keer zal ik er wel in slagen , want doe dit voor me zelf en voor de mensen die me naast staan ( dochter en me aanstaande vrouw ) …
  Maar wil toch wel graag van dat onrustige gevoel af dat zou het al een stuk prettiger maken..

  Maar kop op allemaal , denk dat het hier van je afschrijven ook al heel veel helpt en te weten dat je niet de enige bent die er last van hebt.

  Het gaat ons lukken dat staat vast toch :P

 86. Rachid Zegt:

  Hoi ben nu 1week gestopt met roken zonder hulpmiddellen. Na 5jaar roken dacht bij me zelf nu is het genoeg aangezien ik een sportman ben. Nu voel ik me heel moe en duizeligheid z’n buikpijn! Is dit normaal ? Groetjes

 87. Jay Zegt:

  Ik heb 30 jaar echt hardcore gerookt.

  Stoppen? Ik heb mezelf gedownscaled van +/- 60 (dunne) shaggies per dag naar gemiddeld 5 (dunne) shaggies per dag.

  De moeheid die daardoor optreedt is niet te stuiten erg.
  Maar ik wil er echt vanaf, eerst door minder te roken (veel minder) en daarna pas cold turkey.

  Het enige wat echt moeilijk is is de vermoeidheid. En ik ben blij te vernemen dat iedereen hier zo’n beetje precies dezelfde vermoeidheidverschijnselen heeft.

  Jaren geleden ben ik 8 weken gestopt en toen had ik die verschijnselen zo erg dat ik geen andere uitweg zag dan gewoon weer te beginnen (werk moest door).

 88. Dorine Zegt:

  Wauw, eindelijk voel ik mij begrepen!1.5 maand gestopt met roken, de eerste maand was super gemakelijk, haast geen bijwerkingen enkel wat sneller boos dan anders, maar nu is het voor mij ook even de hel!
  * slapeloosheid, gecombineerd met enorme angst gevoelens
  * vroeg wakker woren en de slaap niet kunnen vatten.
  * het gevoel te moeten overgeven, maagklachten
  * duizeligheid en een onwerkelijk gevoel krijgen.
  * steken in de longen, darmen , maag.
  * elke ochtend enorm veel keelpijn.
  * en hoofdpijn hoofdpijn hoofdpijn!!!
  Ik heb totaal de behoefte niet naar een sigaret, al durf ik soms te zeggen moedt ik weten hoe ellendig ik mij zou voelen na gedtopt te zijn met roken ik het nooit gedaan zou hebben… 😞😞😞
  Kan iemand mij zeggen wanneer deze problemen ongeveer stoppen? Groetjes

 89. maurice Zegt:

  Zo ben nu 5 dagen gestopt na een rookverleden van 26 jaar. Voel mij nog redelijk en het gaat mij nog redelijk af. Ben alleen erg verdrietig.. waarom?? Het zal wel de verschijnselen zijn van het afkicken ?? Iemand hier ook ervaring mee? Ik heb zo nu en dan zin om effe te gaan huilen terwijl er helemaal geen reden voor is. De rest van de bekende bijwerkingen van het stoppen vallen bij nog wel mee.

 90. Ivo Zegt:

  Ik ben nu ook meerdere dagen gestopt en voelde me de hele dag dood moe….ik neem nu voldoende vitamine c en voel me stukken beter.

 91. Katrine Zegt:

  ik ben nu in mijn derde week met nicotinepleisters en blij dat ik niet meer rook.
  In het begin heb ik veel gehuild maar dat kwam door tekort aan nicotine volgens apotheker. Nu gaat het goed al ben ik zoals bijna iedereen ontzettend moe. Ik bel morgen even haar dokter om te vragen hoe lang dat nog zal duren. Zodat er misschien een einde in zicht is. Veel succes verder allemaal!!

Laat een reactie achter


[x] 
Stop even...

                                

" Deze 7 richtlijnen maken van IEDERE roker binnen 3 uur een ex-roker..."