• 01
 • Apr

Een sigaret is een soort papieren pijpje, gevuld met voorbewerkte tabac en een relatief kleine filter aan het uiteinde. Commercieël verkocht in honderden varianten, het potentieël schadelijke product wordt aangestoken en verbrand om rook te produceren, wat vervolgens in het menselijk lichaam wordt geïnhaleerd, deze vertoning wordt roken genoemd.

Rook gaat door de filter om verdund te worden terwijl de carcinagen basis van de rook intact blijft. Is roken schadelijk of niet? Dit wordt bepaald door het aantal sigaretten dat de persoon rookt.

Het roken van één of twee sigaretten, hoe zeldzaam ook, is onderzocht geen grote schade aan te richten aan het lichaam, maar de rook van tabac blijft dezelfde giftige lucht om te inhaleren.

Roken wordt een gewoonte als de roker geniet van de geur en smaak van sigaretten, maar de roker doet niets anders dan zichzelf fysiek en mentaal afhankelijk te maken van rook voor de rest van zijn leven.

Sociaal aangedaan worden is een deel van vernietiging die roken veroorzaak, fysieke vertekening van het lichaam is het meest gevaarlijke en onomkeerbare aspect in het geval dat de roker er niets aan doet om zijn gezondheid terug te krijgen.

Fysiek zal het dieet van de roker enorm beïnvloed worden als hij/zij, zijn/haar etenslust verliest en sigaretten aanneemt als zijn/haar enige behoefte.

Methodes om te stoppen met roken:

- Muziek is de perfecte methode om je gedachten af te leiden van de wens om te roken.

- Meditatie helpt ook om totale controlle te krijgen over je gedachten als je de behoefte hebt om te roken.

- Ademhalingsoefeningen ontdoen je van alle giftige substanties die in je lichaam zitten, net als dat ze helpen om totale controle te krijgen over de wens om te roken.

- Als je een zoutkorrel plaatst op het puntje van je tong, zorgt het ervoor dat de behoefte om te roken afneemt.

» U kunt een reactie achterlaten, of het bericht volgen vanaf uw eigen site.

2 Reacties

 1. kobieke Zegt:

  Ik ben nu reeds drie weken ,succesvol gestopt met roken ,zonder al te veel problemen.alleen een keiharde motivatie ,en het lezen ,van welk vuil gif een sigaret bevat ,en wat het doet met je ,doet het verlangen naar een sigaret verdwijnen.
  Ik rookte een half pakje ongeveer ,en dit jarenlang.
  Ik ben alleen spijtig dat ik niet veel vroeger gestopt ben .
  het veroorzaakt niet alleen véél soorten kanker ,aan de mond ,slokdarm ,longen ,nieren etc ,het maakt je hart kapot ,je aderen slippen dicht ,kans op hersenbloeding ,mondziekten en ontstekingen ,je haren worden lelijk,je huid verouderd ,en je krijgt een “rokersgezicht”.
  je bloed is zuurstof armer ,en ik kan zo nog uren doorgaan.
  .is dit geen motivatie genoeg om te stoppen ?
  voor mij althans wel !
  het is alleen een kwestie van keihard volhouden ,en niet steeds jezelf te zitten beklagen ,omdat je niet meer kan roken !

 2. kobieke Zegt:

  Wat zit er in een sigaret?Stoppen met rokenStopmethodenOver rokenGevolgenRoken & geldBoekenForum De sigaret
  Sigaretten worden gemaakt van tabak, dat eerst een proces ondergaat van het drogen van de tabaksbladeren tot de toevoeging van stoffen aan de sigaretten. De fabrikanten voegen stoffen toe om simpelweg de sigaretten meer smaakvoller te maken. Een groot deel van de toegevoegde stoffen zijn echter giftig, zoals de toevoeging van ammoniak. De meest gevaarlijke stoffen, die het lichaam binnenkomen bij het roken van een sigaret zijn teer, nicotine en koolmonoxide.
  Gevaarlijke stoffen van de sigaret
  De gevaarlijke stoffen van sigarettenrook kennen elk een andere uitwerking op het lichaam. Nicotine is in de eerste plaats een verslavende stof, maar zorgt ook voor het samenknijpen van de bloedvaten met een negatief effect op de bloedsomloop. Teer bestaat uit een combinatie van maar liefst vierhonderd stoffen. Bij het inhaleren van sigarettenrook komt er teer in je luchtwegen terecht, die aan de longen blijft vastplakken.
  Het mag duidelijk zijn dat hierdoor problemen kunnen ontstaan, zoals veelvuldig hoesten en het benauwd krijgen. Verder zorgt teer voor bijvoorbeeld de bruine verkleuring op vingers en tanden. Koolmonoxide is een onzichtbare stof, die ook geen geur afgeeft. Het gevaarlijke aan koolmonoxide is dat deze stof de zuurstof in je lichaam vervangt. Als je rookt zal er dus minder zuurstof in je lichaam vervoerd worden. Je merkt dan ook dat je conditie achteruit gaat als je een roker bent. Al deze gevaarlijke stoffen kunnen ervoor zorgen, dat je ziekten en aandoeningen ontwikkeld, variërend van COPD tot een hartaanval en van longkanker tot een beroerte.

  Vierduizend giftige stoffen komen vrij
  Het lijkt ontzettend veel en dat is het ook als je bedenkt dat tijdens het roken van een sigaret er maar liefst vierduizend giftige stoffen vrijkomen. Wist je bijvoorbeeld dat er ook aceton vrijkomt? Dat is het product dat je normaal gebruikt om nagellak te verwijderen. Als je rookt krijg je dus ook aceton binnen. Een ander voorbeeld van een giftige stof, die rokers binnenkrijgen is arsenicum, dat ook gebruikt wordt in mierenlokdoosjes. Andere tot de verbeelding sprekende voorbeelden van giftige stoffen zijn fosfor, dat in rattengif wordt toegepast en methopreen, die je kunt vinden in vlooienspray. Rokers nemen deze giftige stoffen vrijwillig tot zich. Tijd om te stoppen dus als je beseft wat er allemaal naar binnenkomt tijdens het roken.

Laat een reactie achter


[x] 
Stop even...

                                

" Deze 7 richtlijnen maken van IEDERE roker binnen 3 uur een ex-roker..."